Fínski vedci vyvinuli novú metódu produkcie "udržateľnej" kávy, ktorá by sa mala namiesto plantáží pestovať v laboratóriách.
Káva je jedným z najobľúbenejších nápojov na svete. A, navyše, jej pitie prospieva zdraviu.
Na celom svete patrí k najobľúbenejším nápojom. Ak chcete naozaj ulahodiť chuťovým pohárikom, dajte si záležať na jej výbere. Viete, čo je dôležité?
Súčasťou nového loga zostala len samotná tradičná kužeľovitá pokrývka hlavy s visiacim strapcom.
Nie vždy sa podarí robiť komerčnú prezentáciu tak, aby mala aj ďalší presah. Na nedávnej akcii v galérii Nedbalka to tvorcom vyšlo.
Čím menej spánku, tým je väčšia šanca, že starší ľudia trpia poruchami pamäti aj oslabeným imunitným systémom. A to je len krôčik k častej návšteve lekárov.
Ak potrebujete do receptu olúpané jablko, citrón či pomaranč, šupky z nich nemusia skončiť v koši.
Telesný orgán, ktorý dostáva počas života poriadne zabrať a „filtruje“ väčšinu našich nerestí. Odborníci tvrdia, že pečeň seniorov ochráni pred ochoreniami aj káva.
Kofeín v rannej káve, ktorý mnohým ľuďom pomáha naštartovať sa do nového dňa, zrejme môže slúžiť na rovnaký účel aj čmeliakom.
Nápoj, bez ktorého si mnoho ľudí nevie predstaviť ráno.
Kávovníky sú mimoriadne citlivé na mráz.
Pozná to každý. Ešte je len obed, ale vy máte pocit, že už je minimálne polnoc. V tomto rozpoložení je lepšie oddať sa sieste, ako sa trápiť a premáhať.
Kedy ráno pijete kávu? Hneď, ako otvoríte oči? Podľa nových štúdií by ste s jej popíjaním mali rozhodne počkať. Tu je vysvetlenie, prečo.
Pitie kávy môže znížiť riziko vzniku chronického ochorenia pečene. Vyplýva zo štúdie britských vedcov publikovanej vo vedeckom časopise BMC Public Health.
Kaviarenská sieť Costa Coffee odchádza zo slovenského trhu.
Káva vraj prispieva k odvodňovaniu organizmu, čo môže byť nebezpečné najmä u seniorov. Nie je to mýtus?
Baristka Nikoleta Šalmíková hovorí, že káva je fascinujúci nápoj, o ktorom sa každý môže naučiť veľmi veľa a predsa nikdy o nej nevie všetko.
Cibuľa má v kuchyni priam nezastupiteľné miesto - mnohé pokrmy vďaka nej doslova pookrejú a dostanú nový "šmrnc".
Nová štúdia poskytuje jedinečný pohľad na zmeny funkčnej konektivity, ku ktorým dochádza v mozgu u pravidelných konzumentov kávy.
Pri varení hlúbovej zeleniny sa kuchyňa zaplní nie práve príjemným pachom. Aby sme tomu zabránili, odporúča sa, dať variť spolu s kalerábom či kelom aj veľkú tvrdú chlebovú kôrku.