Dokonalá koruna krásy si nežiada len starostlivosť zvonku, ale aj zvnútra. Na rade sú preto rôzne jedlá, ktoré obsahujú široké spektrum dôležitých živín.
Zelenina z čeľade kapustovitých je obľúbená, ale na pestovanie značne háklivá. Ako ju chrániť?
Pestuje sa ako jednoročná alebo dvojročná rastlina. Na jar vysievame semená na letný aj na jesenný a zimný zber.
Chuť kelu celkom inak! Pripravte si oriešky aj limetku a namiešajte si krásne zelené pesto. Tu je recept.
Strava vám vie dodať nielen energiu počas dňa, ale významne vplýva aj na to, ako bude vaše telo fungovať v noci. Jedlo má významný vplyv na kvalitu aj dĺžku spánku.
Ak sa vám pri chuti kelu skriví tvár, nie ste sami: vedci zistili, že nenarodeným deťom sa pri kontakte s chuťou kelu v maternici skriví tvár do plačlivého výrazu.
Prichádza nečakane a zväčša jej nevieme predísť. Existujú však aj šikovné triky na to, ako znížiť jej rozvoj na minimum.
Vonku je stále zima a v chladnom počasí je najlepší čas na výdatnejšie jedlá. Tie si môžeme spestriť chutnou zimnou zeleninou.
Kel patrí medzi kapustoviny, u nás sa však využíva menej a je menej obľúbený ako napríklad klasická červená a biela kapusta. Má dekoratívnejšie listy ako spomínané dva druhy kapusty a jeho použitie v kuchyni je naozaj všestranné.
Obranyschopnosť organizmu počas chrípkovej sezóny možno podporovať zvýšeným príjmom vitamínov A, C, E a väčšiny vitamínov zo skupiny Bkomplexu, vitamínu D na podporu imunity.
Ak ide o nabudenie vášho metabolizmu, niektoré kúsky zeleniny sú v tomto období viac než nápomocné. Tušíte, ktoré prinesú vášmu metabolizmu skvelý impulz? Zamerajte sa na tieto:
Zdravie ženy podporia po všetkých stránkach lahodné druhy zeleniny, medzi ktorými majú popredné miesto kaleráb, karfiol či kapusta.
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha.
Kel sa nekonzumuje v surovom stave, ale v teplej kuchyni sa môže pripravovať a upravovať rôznymi spôsobmi.
Kel je hlúbová zelenina, ktorá sa ako jeden z mála druhov zbiera aj v zime. Krehké a chutné listy majú väčšinou tmavozelenú farbu, niektoré odrody sú žltozelené.
S koncom prázdnin sa leto neskončilo. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka.
V materskej škôlke možno nepatril medzi vašich miláčikov, ale kel si zaslúži druhú šancu. Ide o zeleninu, ktorá je pri správnej príprave veľmi chutná a výživná.
Túžite sa pochváliť zdravými nechtami? Skúste do stravy zaradiť nasledovné potraviny.
To, že vaše dieťa neznáša kel, je väčšinou zavinené zlou skúsenosťou, ktorá prichádza zo školských jedální.
Keď sa povie Grob, kulinárskym znalcom sa zväčša začnú zbiehať slinky nad predstavou do chrumkava vypečenej husi či kačice.