Postup pri pestovaní či nakličovaní byliniek? Je jednoduchý - v niektorých prípadoch nebudete potrebovať ani hlinu alebo kvetináč.
Máloktorá komodita si vyslúži označenie za superpotravinu. Jačmenná tráva medzi ne patrí. Je nielen zdravá, ale aj úplne nenáročná na podmienky a starostlivosť. Vonku ju môžete vysievať od jari do jesene, vnútri dokonca celoročne.
Na Michiganskej štátnej univerzite vypučali v apríli semená, ktoré sú súčasťou jedného z najdlhšie trvajúcich vedeckých experimentov na svete.
Aj napriek tomu, že ročné obdobie ešte nepraje čerstvej zelenine, máme možnosť, ako naše telo zásobiť zdravou sezónnou potravinou.
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovná slovenskej kuchyne a začínali ňou prípravu každej omáčky, polievky, guláša...
Žerucha je jednoročná rastlinka s drobnými bielymi kvietkami, ktorá dorastá do výšky necelého pol metra a mnoho ľudí si ju spája s Veľkou nocou.
Odborníci na výživu varujú: Nejedzte naklíčené zemiaky! Prečo to tvrdia a do akej miery sú škodlivé? Čítajte!
Klíčky potrebujú k svojmu životu vlhkosť. Netreba ich pestovať na radiátore, nepáči sa im ani na okne v dopadá prudké slnko.
Klíčky si dopestujete sama za pár dní. Keď ich pridáte do polievky či šalátu, potešíte nielen svoje chuťové bunky. Ich benefitov pre zdravie je neúrekom.
Bylinky a klíčky si ľudia často spájajú s nejakou formou očisty.
Lacné, kvalitné, výživné plodiny plné vitamínov, minerálov aj enzýmov.