Rok 2020 sa rozhodne niesol v znamení návratu k vareniu. Mnoho z nás strávilo v kuchyni viac času než predtým, či už zdokonaľovaním aktuálnych kuchárskych schopností, alebo skúšaním varenia vo všeobecnosti.
Amatérske pekárky a pekári, cukrárky a cukrári a všetci, ktorí chcú predviesť svoje umenie, môžu prihlásiť do pripravovanej televíznej šou RTVS Pečie celé Slovensko.
Existuje veľa dobrých i menej dobrých rád na pečenie dokonalých mafinov. Tu je niekoľko z nich.
Koláčov nikdy nie je dosť. Spríjemnia nám každý voľný čas s rodinou či priateľmi. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Mandľovník je jednou z prvých šľachtených plodín a počas celej histórie vnímal človek mandle ako symbol plodnosti. Tvrdí sa, že vôňa mandlí vzbudzuje v ženách túžbu.
Jasne žltá dula s výraznou vôňou je dnes menej známym ovocím a najmä mladí o nej možno ani nepočuli.
Pre niekoho príliš sladké, pre iného neodolateľná ovocná pochúťka. Ponúkame niekoľko receptov pre využitie hrušiek v kuchyni.
V Kremnici sa podarilo obnoviť výrobu nepečeného zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť.
Tekvice sú bohaté na vodu a vlákninu, preto podporujú trávenie. Ponúkame vám niekoľko receptov s využitím rôznych tekvíc.
Vďaka svojej farebnosti a vzhľadu je nezameniteľnou súčasťou mnohých jesenných receptov.
Kedysi býval potravou chudobných, neskôr slúžil na kŕmenie dobytka a dnes ho všade ponúkajú ako skvelú pochúťku.
Sezóna sliviek vrcholí. Ponúkame vám päť receptov ako ich chutne spracovať.
Brokolica patrí medzi takzvané superzdravé potraviny. Je veľmi blízka karfiolu, ale obsahuje až o polovicu viac vitamínu C ako karfiol.
Broskyne sú veľmi populárne ovocie, dobre chutia a sú aj veľmi zdravé. Vďaka prírodnej sladkosti dokážu oklamať aj deti a nahradia nezdravé sladké maškrty.
Egreše sú veľmi chutným ovocím. Ich plodmi sú dužinaté bobule približne vo veľkosti čerešne.
Vyberte si jeden z tradičných múčnikov na veľkonočný stôl.
Kivi je vynikajúca súčasť zdravého jedálneho lístka z mnohých dôvodov. Konzumuje vnútro plodu bez chlpatej šupky alebo aj so šupkou.
Mandarínky treba skladovať samostatne, počas zrenia sa z nich uvoľňuje etylén, ktorý pôsobí na iné ovocie, ktoré sa potom rýchlejšie kazí.
Aj vy milujete jedlá, ktoré vám pripomínajú detstvo? A čo dezerty? Tak na dva z nich máme pre vás recept.
Najlepšie chutí egreš čerstvý, ale môžeme z neho vyrobiť džem, či chutný koláč.