Táto trvalky skrášli záhony a zároveň ju využijete ako prostriedok na posilnenie imunity.
V kuchyni ho má každý, polievke dodáva tú správnu chuť i vôňu a ešte je aj super zdravý!
Nepatrí u nás medzi bežné druhy zeleniny, dokonca väčšina ani nevie o jej existencii. Je čas napraviť to.
Vzhľadom pripomína mrkvu, chuťou a vôňou zasa aníz. Oslaďte si život s touto nie príliš známou rastlinou.
Rastie divo, ale môže sa aj pestovať. Lístky sú plné vitamínov a iných látok, za ktoré sa naše telo poďakuje.
Chutí ako ustrice, v kuchyni sa dá použiť na spôsob mrkvy alebo aj špargle. Výborná je i v čerstvých šalátoch.
Chren svojou pikantnosťou okorení mnohé jedlá a obsahuje veľa zdraviu prospešných látok.
Tiež si bez neho neviete predstaviť varenú hovädzinu, nakrájanú cviklu alebo obľúbenú šunkovú rolku so šľahačkou? Chren si ľahko môžete dopestovať sami, a to dokonca aj na balkóne.
Huby najskôr v našom jedálničku slúžili ako náhrada mäsa a zeleniny. Neskôr však ľudia empiricky vypozorovali ich zdravotné účinky.
Vírusy a bacily na nás útočia na každom kroku, ale pomocník sa nájde - mnohí mu hovoria európsky ženšen, ale aj bylinka mladosti.
Vedci vyvinuli metódu, ktorá umožňuje zmerať rekordných 101 rastlinných hormónov a im príbuzných látok v malej vzorke koreňa, stonky či iného orgánu.