Indické korenie vylepšuje nakladanú zeleninu aj mäso a dochutí ostré pouličné jedlá.
Bolia vás kĺby? Skúste pridať do jedla tento žltý zázrak, účinky sa prejavia pomerne rýchlo a lacno.
Kurkuma môže byť pri liečbe ťažkostí spojených s trávením rovnako účinná ako liek.
Mletá paprika je v našich zemepisných šírkach nerozlučne spätá s Maďarskom. Ale... Slovensko má svoju vlastnú značku.
Nenáročná rastlina si vás v interiéri vôňou rozhodne nezíska. Keď ju však umiestnite do záhrady, máte poruke hotovú lekárničku.
Používate bobkový list často? Budete ho používať ešte častejšie. Pretože u nás tak bežné korenie je v podstate známym vavrínom, ktorým sa korunovali víťazi.
Korenie s výraznou chuťou. Badián dokáže pomôcť aj s mnohými zdravotnými ťažkosťami vo vyššom veku.
Kurkuma sa v posledných rokoch dostáva do popredia v prúde zdravého stravovania. Určite jej netreba uprieť mnoho pozitívnych účinkov na telo, ale každá minca má dve strany.
Pot človeka by nemal byť zapáchajúci. Až následne, keď sa ním začnú živiť baktérie, tak môže spôsobovať krútenie nosom.
Kýchanie je jedným z ochranných mechanizmov tela, ale občas sa zvykne zaseknúť ako vetry. Preto je dobré poznať praktické, rýchle a spoľahlivé spôsoby, ako kýchnutie vyvolať a uľaviť si.
Dnes predstavíme ďalšie korenia, ktoré majú svoje nezastupiteľné miesto v kuchyni – najmä orientálnej a ázijskej, ale obohatia aj naše varenie.
Zelenina sa pri grilovaní podáva väčšinou ako príloha. Aj zelenina však môže byť hlavnou hviezdou grilovania, ak vyberiete tú správnu a správne ju pripravíte.
Ku chladnému počasiu patrí varené víno. Klasické koreniny, ktoré sa u nás doň dávajú, sú škorica a klinčeky, pripadne sa doň nakrájajú citrusy.
Viete, že čierne, zelené či biele korenie sú vlastne tie isté guľôčky?
Tieto koreniny nie sú nijakou exotikou, nájdeme ich v regáloch s koreninami doslova v každom obchode. Čo všetko o nich a ich používaní vieme?
Táto zmes so zvláštnym názvom poteší milovníkov všetkého štipľavého. Je to pasta z červených čili papričiek, ktoré sa rozomelú a spoja s octom a so soľou.
Urodilo sa vám viac feferónok, než dokážete po zbere spotrebovať a rozdať? V čerstvom stave sa nedajú skladovať dlho a chladnička im neprospieva. Nasušte si ich do zásoby.
Korenie je to, čo dáva jedlu jedinečnosť, vie urobiť z bežnej suroviny ozajstnú lahôdku. Jeho správnym použitím viete vyčarovať exotiku na tanieri.
Ak pri varení nepoužívate kurkumu, robíte chybu. Kurkumín obsiahnutý v kurkume má totiž dokázateľne silný protizápalový a protirakovinový efekt.
O červenej repe všetci vedia, že je to zdravá potravina, existuje veľké množstvo receptov na jej prípravu, ale málokto vie, že jedlé sú nielen buľvy, ale aj listy.