Korenie s výraznou chuťou. Badián dokáže pomôcť aj s mnohými zdravotnými ťažkosťami vo vyššom veku.
Kurkuma sa v posledných rokoch dostáva do popredia v prúde zdravého stravovania. Určite jej netreba uprieť mnoho pozitívnych účinkov na telo, ale každá minca má dve strany.
Pot človeka by nemal byť zapáchajúci. Až následne, keď sa ním začnú živiť baktérie, tak môže spôsobovať krútenie nosom.
Kýchanie je jedným z ochranných mechanizmov tela, ale občas sa zvykne zaseknúť ako vetry. Preto je dobré poznať praktické, rýchle a spoľahlivé spôsoby, ako kýchnutie vyvolať a uľaviť si.
Dnes predstavíme ďalšie korenia, ktoré majú svoje nezastupiteľné miesto v kuchyni – najmä orientálnej a ázijskej, ale obohatia aj naše varenie.
Zelenina sa pri grilovaní podáva väčšinou ako príloha. Aj zelenina však môže byť hlavnou hviezdou grilovania, ak vyberiete tú správnu a správne ju pripravíte.
Ku chladnému počasiu patrí varené víno. Klasické koreniny, ktoré sa u nás doň dávajú, sú škorica a klinčeky, pripadne sa doň nakrájajú citrusy.
Viete, že čierne, zelené či biele korenie sú vlastne tie isté guľôčky?
Tieto koreniny nie sú nijakou exotikou, nájdeme ich v regáloch s koreninami doslova v každom obchode. Čo všetko o nich a ich používaní vieme?
Táto zmes so zvláštnym názvom poteší milovníkov všetkého štipľavého. Je to pasta z červených čili papričiek, ktoré sa rozomelú a spoja s octom a so soľou.
Urodilo sa vám viac feferónok, než dokážete po zbere spotrebovať a rozdať? V čerstvom stave sa nedajú skladovať dlho a chladnička im neprospieva. Nasušte si ich do zásoby.
Korenie je to, čo dáva jedlu jedinečnosť, vie urobiť z bežnej suroviny ozajstnú lahôdku. Jeho správnym použitím viete vyčarovať exotiku na tanieri.
Ak pri varení nepoužívate kurkumu, robíte chybu. Kurkumín obsiahnutý v kurkume má totiž dokázateľne silný protizápalový a protirakovinový efekt.
O červenej repe všetci vedia, že je to zdravá potravina, existuje veľké množstvo receptov na jej prípravu, ale málokto vie, že jedlé sú nielen buľvy, ale aj listy.
Chutí ako hrsť hliny. Dokáže nenávratne zafarbiť oblečenie a ani dvakrát vábne nevonia. Napriek tomu ide o jedno z najmocnejších korení, ktoré dokáže konzumentovi zmeniť život.
Soľ dodáva jedlám chuť, vytiahne z nich rôznorodé tóny, ktoré poláskajú chuťové poháriky. Jej nadmerná konzumácia však môže spôsobiť celý rad zdravotných komplikácií.
Divinu, ktorá nie je bežnou súčasťou nášho jedálneho lístka, môžeme dostať na tanier v rôznych podobách.
Zázvor človeka zaručene preberie, treba si ho dopriať. Má výrazné liečebné a aj zahrievacie schopnosti. Stačí ho zaliať horúcou vodou alebo si ho dopriať surový.
Ponúkame vám niekoľko receptov na jedlá s jedinečnou pikantnou chuťou čili.
Väčšina profesionálnych kuchárov nedá na liatinovú panvicu dopustiť - je prakticky nezničiteľná a najvhodnejšia na prípravu steakov.