Grilovačka dáva priestor experimentovaniu, vďaka ktorému môžeme dosiahnuť úplne nové chute pomocou korenia na grilovanie.
Škorica by sa ako korenie mala používať striedmo a s mierou. Pripísal sa jej aj priaznivý vplyv na hladinu cukru v krvi.
Priveľa korenia možno škodí, ale keď zvolíte správne množstvo, dokážete pomôcť aj zdraviu. Mnoho korenín pôsobí totiž blahodárne na naše telo.
Bylinky či koreniny dodajú pokrmom chuť. Ak vás trápia mierne zdravotné problémy, takisto môžu pomôcť.
Korenie vždy patrilo k vzácnym tovarom a kardamon je do istej miery jeho kráľom. Dôvod?
Je najviditeľnejší, najmenej zdravý a najrýchlejšie narastá. Brušný tuk sa pritom najhoršie zhadzuje.
Nasledujúce pekné dni a septembrové víkendy môžete určite využiť na grilovanie. Poznáte aj nasledujúce triky? Zídu sa...
Receptov na dlhovekosť už poznáme niekoľko. Veľa sa píše o koreni ženšenu. Ešte dostupnejší máme však priamo pod nosom.
Citrón a vhodne zvolené korenie. Vyskúšajte letný nápoj.
Azda niet takého mäsového pokrmu, ktorý by sme nekorenili - hoci len to najobyčajnejšou klasikou - čiernym korením.
V tradičnej čínskej medicíne sa s pomocou kurkumy liečia reumatické zápaly, dna, popôrodné bolesti brucha, zastavená menštruácia a nadúvanie.
Šafran je vzácne korenie, ktoré vylepší nielen chuť vášho jedla. Šafran dokáže oveľa viac.
Spríjemnite si predvianočný zhon pečením voňavých medovníkov.
Hubí tuky, prináša zdravie, vitalitu a preto nie je dôvod, aby čili bolo považované za súčasť mužského jedálneho lístka.
Rozmarín má z pohľadu liečiteľstva jednu zvláštnu vlastnosť - má stimulačné a zároveň upokojujúce účinky.
Na liečbu zažívacích ťažkostí muškátový oriešok používali už lekári starej Číny.
Vanilka je po šafrane druhým najdrahším korením na svete.