Časy rovnakých umakartových kuchýň s ťažko definovateľnými vzormi obkladačiek sú našťastie dávno preč. Nahradili ich zásteny. Čo treba brať do úvahy pri výbere?
Chystáte sa zariadiť si novú kuchyňu alebo len vynoviť tú už existujúcu? Rady odborníka, ako vybrať ideálne spotrebiče aj do malých kuchýň zaiste pomôžu.
Mikrovlnná rúra je dnes súčasťou vybavenia väčšiny domácností i reštaurácií.
Majú sa huby pred použitím len jemne očistiť alebo im voda až tak veľmi nevadí?
Môj otec rád rozprával jeden vtip o kantonskej kuchyni, píše reportérka denníka South China Morning Post Jessica Noviová.
Aj počas 7. ročníka Česko-Slovenského plesu sa jednou z jeho ozdôb stala slovenská rodáčka Andrea Verešová.
Taliansky šéfkuchár Enrico Bartolini sa len pár dní pred príchodom do Tatier dočkal dvoch nových michelinských hviezd.
Japonská strava s tou stredomorskou zvyčajne súperia. Podľa expertov sú ale zdravé obe, pretože sú tradičné.
Netreba hneď kupovať nové okná a radiátory. Ušetriť môžete aj správnym používaním elektrospotrebičov, najmä tých v kuchyni. Prečítajte si, ako na to.
Až donedávna sa zdalo, že biela kuchyňa je neporaziteľná. O čiernej farbe sa tvrdilo, že do kuchyne nepatrí, súvisí s temnotou... Toto sa ale postupne mení.
Trochu ostrej papriky, náhražku bravčového a niekoľko lístkov bazalky vkladá šéfkuchár Songpol do rozpálenej panvice wok.
Keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj ryby majú storaké chute.
Máte radi ryby? A radi ich aj pripravujete? S pár trikmi to určite bude jednoduchšie.
Pivo je symbolom lahodného osviežujúceho nápoja, lenže aj stimulujúca súčasť mnohých pokrmov.
Sušené čerešne sa môžu stať hitom zimných mesiacov.
Egreše sú veľmi chutným ovocím. Ich plodmi sú dužinaté bobule približne vo veľkosti čerešne.
Namiesto toho, aby nás pri pohľade na nečistú kuchyňu prešla chuť jesť, spôsobuje, že jeme viac. Ako to vysvetľujú psychológovia?
Pamätáte si ešte na tie časy, keď vám servírovali v reštauráciách rozvarené cestoviny. Alebo sa podobná "nehoda" ocitla na vašom stole.
Aj vás hnevá neustály neporiadok v kuchynských policiach, skrinkách či zasúvacích šuflíkoch pod kuchynskou linkou?
Pestrofarebnú krehkú krásu vystavujú v skleníkoch košickej Botanickej záhrady Univerzity Pavla Jozefa Šafárika.