Sú asi dve skupiny ľudí, jedna, ktorá by najradšej všade jedla to, čo doma, a druhá, ktorá považuje ochutnávanie jedál za tú najzaujímavejšiu časť cestovania.
GABRIELA ROTHMAYEROVÁ: Často čítam, ako sa dnes meria životná úroveň: koľko toho zjeme, koľko nakúpime, koľko precestujeme. Koľko minieme.
Medzi účastníkmi trojdňového podujatia budú aj kulinári z Tunisu, Indonézie a Líbye.
V kuchynke horia sviečky na adventnom venci a rozvoniava upečené piškótové cesto. V Domove sociálnych služieb v Zubrohlave to takto rozvoniava pri kulinoterapii.
História slovenskej kuchyne má ruky "omočené" v chudobe, veď veľká časť klasických slovenských pochúťok má korene v časoch skromnosti a biedy.
Spotreba jahňacieho mäsa na Slovensku je dnes nízka, hoci naši predkovia ho konzumovali bežne.
Hovädzie mäso ponúka v kuchyni veľa možností. Pred jeho nákupom treba vedieť, na akú kuchynskú úpravu sú vhodné jednotlivé druhy mäsa z rôznych častí zvieraťa.