Štyri luxusné bratislavské hotely pripravovali jedlá zo sušenej holandskej vaječnej zmesi, ktorá bola kontaminovaná pesticídom fipronil.
JOZEF SEDLÁK: Téma dvojakých potravín známych i menej známych značiek, teda takých, ktoré majú rovnaký obal, ale rozdielny obsah, a teda aj kvalitu, vstupuje do druhého dejstva.
JOZEF SEDLÁK: Ten istý názov, rovnaký obal, ale obsah rozdielny. Stačí prejsť hranicu, a to isté, nie je to isté.
Už sedem štátov EÚ sa postavilo proti praktikám dvojakých výrobkov.
Potraviny predávané v piatich európskych krajinách majú napriek podobným obalom odlišné zloženie. Z 21 skúmaných produktov boli zhodné tri.
Boli mäsové výrobky za socializmu lepšie ako dnes? Väčšina ľudí, čo tie časy zažili, má v odpovedi jasno.
Obchodníci s potravinami prežívajú zlatý veľkonočný týždeň. Ľudia tlačia k pokladniciam vrchovato naložené vozíky s potravinami.
DUŠAN MLYNÁRIK: O tom, že pracie prášky a kozmetika rovnakej značky u nás a v krajinách západnej Európy nie sú vôbec rovnaké, vedeli naše manželky už pred viac ako štvrťstoročím.
MARIÁN REPA: Nedávne testy potravín potvrdili to, čo už mnohí na vlastnom jazyku pocítili.
Dvojaká kvalita potravín nie je problém rozdielnych chutí občanov Európskej únie, ale politický problém.
Summit V4 o problematike dvojakej kvality potravín v rámci členských štátov Európskej únie (EÚ) sa uskutoční z iniciatívy Slovenska vo štvrtok vo Varšave.
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora uvítala iniciatívu predsedu vlády SR Roberta Fica riešiť problematiku dvojakej kvality potravín.
Slovenskí obchodníci registrujú, že nároky zákazníkov rastú. Lenže zmeniť situáciu v ponuke potravinových produktov nie je také jednoduché.
JOZEF SEDLÁK: Potraviny s rovnakou značkou nemusia chutiť rovnako. Nehovoria o tom už len spotrebitelia, ale aj politici.
Slovensko a Česko budú tlačiť na rovnakú kvalitu potravín v EÚ. O dvojakom metri na potraviny pre tzv. západnú a východnú časť Európy sa hovorí už dlhšie.
Rovnaká kola, čokoláda či čaje chutia inak v Rakúsku a inak na Slovensku.
Slovensko je v Európskej únii posudzované ako bezpečná krajina s garanciou zdravotne bezchybných potravín.
Nie je značka ako značka. Dokazujú to aj niektorí výrobcovia potravín a drogérie, ktorí rovnaký tovar predávajú na Slovensku v nižšej kvalite ako na západe.
Donedávna stačili vlašské orechy a slnečnicové semienka či čučoriedky.
V stredu 19. 3. 2014 nájdete v denníku Pravda mimoriadnu prílohu Kvalitné potraviny