Je výživný a dodáva organizmu silu. A "vyživuje" náš mikrobióm.
Chlieb, áno či nie? Pred touto otázkou často stojíme v prípade, keď sa snažíme udržiavať príjem sacharidov na uzde.
Kváskovanie je v posledných rokoch veľmi populárne, skúste si dobroty pripraviť zdravšie.
O klasickom rafinovanom repnom cukre veľa pozitívneho človek nepočuje. Prirovnanie biely jed je len jedna z jeho rozšírených charakteristík.
Prečo je kváskový chlieb trvanlivejší?
Ešte pred niekoľkými rokmi to bolo s nákupom múky jednoduché. Keď teraz stojíte v dobre zásobenom obchode pred regálom s múkami, môžete si naozaj vyberať.
Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia. Oriešky sa postarajú o jeho vynikajúcu chuť.
Kváskový chlieb neboduje počas pandémie iba na Slovensku. Príbeh mladej Londýnčanky inšpiruje, prečítajte si ho.
Piatok býval vždy pôstny deň, a to nielen v období medzi fašiangami a Veľkou nocou.
Autorka Lenka Mančíková prichádza s knižnou novinkou určenou nielen pre skúsených nadšencov kváskovania.
Mať v rukách chlieb. Čí chleba ješ... Z odriekaného chleba... Už len tie stovky prísloví a porekadiel nás presvedčia, že chlieb je základnou potravinou.
Vôňa čerstvo upečeného chleba vyvoláva silné emócie. Čerstvý chlebík, to je domov. Napriek modernizačným trendom v gastronómii je chlieb stále potravinou číslo jeden.
Čo je kvások? Kvások vzniká iba z múky a vody. Nič iné sa do neho nepridáva. Žiadne prídavné látky, farbivá, či konzervanty.
Treba uznať, že chutný a kvalitný kvások je naozaj alchýmia. Práve preto vyšla nová kniha Kvások plná užitočných rád, tipov a skvelých receptov. Aj bezlepkových.
Prečo sa oplatí vyskúšať piecť chlieb či koláče z kvásku? Kde ho zobrať a ako sa oň starať, aby ,nezomrel'?
Lenku Mančíkovú to však ťahalo vlastným smerom. Piecť alternatívne, čiže zdravo. Zlatá stredná cesta.
Pri príprave kysnutého cesta je dôležité mať všetky suroviny už vopred odvážené a v teplej miestnosti.