Príprava na tehotenstvo sa neučí v škole a mnoho žien je tak odsúdených na neoverené rôznorodé rady a tápanie v nevedomosti.
V obchode ju určite neobchádzajte, ale naložte do košíka. Teda v prípade, ak náhodou nepestujete vlastnú. Každopádne táto zelenina je absolútnou nutnosťou, ak túžite byť zdravou.
„Tehotenstvo vyvoláva v ženskom tele množstvo funkčných a adaptačných zmien,“ vysvetľuje Zuzana Chovancová. Čo sa deje so ženským telom po pôrode a aké výživné látky potrebuje?
Poľný šalát, alebo ľudovo povedané poľníček. Chuťou sa podobá na hlávkový šalát, ale obsah živín je niekde úplne inde. Je dekoráciou aj chuťovkou. Čo všetko zvládne?
Kel je jedným z najbohatších zdrojov živín medzi potravinami z rastlinnej ríše, obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Pritom sa mu v strave prakticky vyhýbame.
Afty sú nepríjemné, bolestivé, ale našťastie zvyknú do pár dní zmiznúť. Nie je však na mieste brať ich na ľahkú váhu.
Táto exotická trvalka má niekoľko druhov, plody poznáme aj z našich obchodov. Sú nielen veľmi chutné, ale aj zdravé.
Patrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu, žiadny kuchár sa bez nej nezaobíde. Vysievame ju v druhej polovici marca.
Pozná ju každý, no nie každý ju aj konzumuje. Táto zelenina je pritom veľmi zdravá a pestovateľsky nenáročná.
Nemá nič spoločné s listami ani so zelenou farbou.
Ktoré baktérie tvoria nebezpečnú trojku? Na čo si dať pozor?
Chuť malín je pravdepodobne obľúbená u každého. Avšak toto ovocie nemusíte konzumovať len pre zmyslové potešenie, ale aj s dobrým pocitom, že robíte niečo pre svoje zdravie.
Zelená fazuľka je jedným z druhov zeleniny, ktoré sú k dispozícii čerstvé len v lete. Je najjemnejšia zo všetkých odrôd fazule, ktorých je vyše sto.
Nebezpečné z hľadiska vzniku rázštepov sú aj inhalačné lieky na astmu.
Drobné chutné ovocie s veľkým prínosom pre zdravie človeka. Jahody sa zvlášť hodia do jedálneho lístka letných dní.
Čínska kapusta sa teší čoraz väčšej obľube. Nie je to prekvapujúce, pretože ju možno jesť surovú, tepelne upravenú, v polievke, zapekanú, plnenú, ako prílohu aj hlavné jedlo.
Kel patrí medzi kapustoviny, u nás sa však využíva menej a je menej obľúbený ako napríklad klasická červená a biela kapusta. Má dekoratívnejšie listy ako spomínané dva druhy kapusty a jeho použitie v kuchyni je naozaj všestranné.
Naštartuje chuť do jedla, zlepší trávenie, poďakujú sa jej pleť a vlasy. Kyselinu listovú zaraďujeme do skupiny vitamínov B a pomáha vyriešiť viaceré zdravotné problémy.
Čerešne a višne patria spolu s jahodami a melónom k najväčším lákadlám leta. Nielenže sú chutné, ale aj zdravé!
Vďaka týmto druhom ovocia môžete prekabátiť chute, navyše majú nízky obsah kalórií, takže sú ideálnym ovocím pri chudnutí.