Jednou z možností, ako sa chrániť pred chorobou, je jesť jedlá, ktoré nám dodajú potrebné vitamíny. Kyslá kapusta je známa pre pozitívny vplyv na ľudské zdravie.
Kapustu je možné využiť v studenej aj teplej kuchyni mnohými spôsobmi.
Aj v našich domácich pomeroch máme na dosah ruky nielen unikátny zdroj vitamínov a minerálov, ale doslova elixír zdravia.
Popíjať gin s tonikom a zlepšiť si nielen náladu, ale aj príznaky sennej nádchy? Pre všetkých, ktorí by pred jarou najradšej ušli, je to určite správa dňa.
Práve zimné obdobie stále praje kyslej kapuste. Zapečte ju so zemiakmi, šunkou a syrom.
Strúhanie kapusty je dosť veľká alchýmia a má svoje pravidlá. Strúhadlo na kapustu musí mať úzke otvory, kapusta musí byť nastrúhaná najemno.
Čo všetko zdravé sa nachádza v tejto pochúťke, ktorá by sa mala na našich tanieroch objavovať predovšetkým v zime, nachádza.
Zima bola od nepamäti časom kyslej kapusty. A niektorých zvykov je dobré držať sa zubami-nechtami.
Jeseň nakúka cez okná slovenských domácností, či už majú za sebou tradičný slovenský rituál - nakladanie kapusty.
Slováci nie sú žiadnou výnimkou medzi európskymi národmi, skôr naopak - sú vďačnými konzumentmi kapusty, veď kto by nepoznal napríklad typické stupavské "zelé".
S pokojným svedomím môžeme povedať, že stačí miska kvasenej kapusty denne a môžete zabudnúť nielen na vitamínové doplnky, ale aj choroby.
Obdobie kyslej kapusty využite naplno, vyskúšajte náš recept.
Sezóna kyslej kapusty je opäť v plnom prúde. Táto chutná a zdravá delikatesa by nemala chýbať ani na vašom stole.
Česi nie sú žiadnou výnimkou medzi európskymi národmi, skôr naopak - sú vďačnými konzumentmi kapusty, veď kto by nepoznal typické české "vepřo-knedlo-zelo".
Trápia vás potravinové alergie? Na vine môže byť aj vaše trávenie.
Sezóna kvasenej kyslej kapusty sa začala. Tento pokrm patrí na Slovensku medzi obľúbené už stáročia, nezaškodí si však pripomenúť, že to nie je len "delikatesa".
Zemiaky, halušky či kyslá kapusta sú súčasťou stredoslovenskej kuchyne. Ako ich pripraviť čo najlepšie?
Kvasená a kyslá kapusta okrem vysokého obsahu vitamínu C obsahuje aj zdravé probiotické baktérie s antikarcionogénnym účinkom.
Len čo prejdú vianočné hody a oddýchneme si od ťažkých jedál i prípitkov, tešíme sa na ďalšiu hostinu, pričom silvestrovská oslava býva v uvoľnenejšom duchu.