Chuť na koláče nezávisí od ročného obdobia, len v teplom počasí sa nám veľmi vypekať zložité kreácie nechce. Ponúkame alternatívu – koláče, ktoré sú jednoduché na prípravu a určite si na nich pochutíte.
K letu patria ľahko stráviteľné jedlá, ale jesť ich neznamená jesť asketicky. Ryby, zelenina či ľahké dezerty sa dajú pripraviť tak, že si na nich pochutia aj nároční gurmáni.
Na juhu Európy vedia, čo v lete poteší maškrtníkov. Stačí len trochu obohatiť klasické dezerty, ako je panna cotta, tiramisu, créme brullé, suflé, alebo profiterolky.
Zmrzlina je určite najobľúbenejším sladkým letným osviežením, okrem samotnej sa dáva ako príloha aj k niektorým dezertom.
Vypekať, keď je vonku 30 stupňov, nie je to pravé orechové. Alternatíva je kúpiť si koláčiky v cukrárni. Alebo ak uprednostňujete vlastnú výrobu, urobiť si niektorý podľa týchto receptov.
Letná sezóna nám prináša veľa zdravého ovocia, takže by sme ho mali jesť vo všetkých podobách. Ideálne ovocie na prípravu dezertov sú napríklad jahody, maliny, ríbezle a čučoriedky.
S prípravou dezertov sa dá krásne pohrať, pracovať s farbami, vôňami a tvarmi a napokon aj príťažlivo naaranžovať.