Narušila sa vaša denná rutina? Spánková, stravovacia či pohybová? Vieme, ako sa s tým popasovať.
Tu je niekoľko osvedčených tipov, ako zmierniť nepríjemnosti a podporiť činnosť tráviaceho traktu.
Rakúska bylinkárka zanechala dedičstvo, ktoré spája tradície s liečivými účinkami byliniek.
Pri menej závažných urologických problémov sa oplatí vyskúšať aj prírodnú liečbu.
Sú krásne, plné vitamínov a minerálov, a navyše majú aj dobrú chuť a očistné účinky.
Pripravte si zásobu aromatických korenín aj nenahraditeľných druhov do domácej lekárničky.
Kedy je správny čas na bylinkový čaj? Ktorá bylinka je najväčší hit? Viete, ako ich miešať?
Jeseň už tradične testuje našu odolnosť, preto majte poruke zásobu prírodných pomocníkov.
Bylinky majú stále svoju silu. Materina dúška je pritom zaujímavá bylinka, pretože ju môžete pestovať aj na teraske a ťažiť z jej účinkov priamo na dosah ruky.
Bylinkárka a liečiteľka Diana Mozoláková prináša nový pohľad na spracovanie a používanie divokých jedlých bylín.
Trápi vás plynatosť a bolesti brucha a býva vám po jedle ťažko? Úľavu poskytnú nielen riešenia z lekárne, ale aj niektoré bylinky.
Koniec zimy znamená nielen prebúdzanie prírody, ale aj „prebúdzanie“ ľudského organizmu. Kým mladý organizmus sa zmenám prispôsobí ľahko, ľudia v seniorskom veku to majú ťažšie.
Nahliadnime do domácej lekárničky. Viac i menej známe rastliny pomôžu pri ťažkostiach so žalúdkom, pečeňou, ale aj únavou či nespavosťou.
Mladá jarná žihľava sa tradične pridáva do veľkonočnej plnky. Rastlina, ktorej sa zvyčajne v záhrade zbavujeme ako buriny, má celý rad zdraviu prospešných účinkov.
Históriu a využívanie liečivých rastlín pri liečení rôznych chorôb predstavuje výstava Čarovná moc rastlín v Topoľčanoch.
Dorastá do výšky približne pol metra. Na svoj dobrý rast potrebuje slnko, teplo a dostatok vody. Musí však byť chránená pred vetrom a prievanom, nerobí jej dobre.
Väčšina ľudí používa levanduľu v podobe rozmanitých uvoľňujúcich a relaxačných olejov či mastí, svoje miesto však má aj v kuchyni.
Kôpor voňavý je dôverne známou bylinou. Veď kto by aspoň raz v živote neochutnal kôprovú omáčku.