Konzumácia orechov prospieva tráveniu, srdcu, nervovému systému, pokožke, vlasom aj nechtom.
Opäť máte červivé lieskovce? Je načase, niečo s tým spraviť. Poďte si po radu.
Lieskovce, alebo ak chcete lieskové oriešky, sú v našich končinách populárne odjakživa. Veď sa dostali aj do názvu našej najpopulárnejšej filmovej rozprávky. Ako ich správne skladovať, aby nám priniesli všetky benefity, ktoré dokážu poskytnúť?
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle ... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom nebi.
Lieskové oriešky patria po stáročia medzi pochutiny, ale aj prísady do pečených či varených dobrôt. Majú vynikajúcu chuť a obsahujú aj množstvo prospešných látok.
Červená šošovica síce patrí do priečinka s ostatnými strukovinami, ale potrebuje samostatné zaobchádzanie a trochu iný prístup k vareniu.
K jeseni a zime v našich končinách patria jedlé gaštany. Napokon kto by nemal rád lákavú vôňu pečených gaštanov...