Jesenné grilovačky či opekačky majú rovnaké čaro ako tie letné a v príjemnej spoločnosti nie je ťažké prehnať to s dobrým jedlom a pitím. Pomoc je na dosah ruky a zadarmo.
Vajíčka patria k Veľkej noci ako dekorácia alebo na tanieri. Ponúkame vám niekoľko receptov s vajíčkami.
Zázvor človeka zaručene preberie, treba si ho dopriať. Má výrazné liečebné a aj zahrievacie schopnosti. Stačí ho zaliať horúcou vodou alebo si ho dopriať surový.
Od jari do jesene v našich záhradách stále niečo rastie. A ani neskorá jeseň nemusí byť obdobím pestovateľskej prázdnoty.
Jednou z najvýznamnejších rastlín, ktoré získavajú čoraz väčšiu popularitu, je rakytník rešetliakový, zvaný tiež citrónovník severu.
Z jedlých plodov ruže šípkovej sa dá variť čaj, pripravovať sirup, džem, kompót, víno či likér.
Šípky zbierali ľudia odnepamäti. Mali slúžiť ako ochrana pred zlom, ale zároveň mali prilákať aj milovanú osobu.
Vlašský orech má mnohostranné uplatnenie v kuchyni. V sladkých aj slaných receptoch, v likéroch či v jednohubkách.
Arónia sa hodí k mäsu, ale chutí skvele aj v dezertoch či likéroch.
Popíjate v predvianočný čas, počas Vianoc a aj po nich varené víno sem, punč tam? Zaujíma vás aj to, koľko kalórií tieto nápoje obsahujú?
S olivami, s čajom, s čiernou bazou alebo s liči - likéry podľa receptov našich dedov si získavajú stále väčšiu obľubu.
K typickému českému jedlu patrí správny nápoj. Obľúbeným českým nápojom kraľuje pivo.
Alkohol už dávno nie je darom, ktorý môžete venovať iba mužom. Kvalitné a chutné vína či likéry potešia obe pohlavia a rôzne generácie.