V nedeľu prvého decembra odštartoval adventný čas. Do Vianoc síce ešte pár týždňov zostáva, ale určite mnohí v hlave riešia vianočné dezerty.
Aké dobroty počas Vianoc servíruje cukrárka a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová?
Vianoce považujem za najkrajšie obdobie roka, pretože sa stretáva celá rodina a zaspomíname si na rodinné recepty od našej prababičky, ktorá dlhé roky pracovala ako šéfcukrárka.
Na žiadnom veľkonočnom stole nechýba niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.
Trendové Vianoce? Možno. Najnovšie prieskumy ukázali, že posledné roky ovplyvňujú trendy vianočné nákupy či zdobenie stromčeka.
Pri vianočnom pečení malých perníkov predhrievame rúru na vyššiu teplotu. Cesto sa priveľmi nevysuší a perníky budú vláčne.
Linecké cesto je jednou z tradičných vianočných surovín, má síce svoj pôvod v Rakúsku, ale sladké pečivo plnené marmeládou je aj symbolom slovenských Vianoc.
Vianoce sa skončili, ale linecké cukrovinky si radi vychutnáme aj na silvestrovskej oslave.