Pri chudnutí sú dôležité bielkoviny. V jednom jedle by sme mali prijať 20 – 30 g proteínov. V tomto prípade je ideálnym pomocníkom losos. Približne stogramový kúsok obsahuje okolo 20 g bielkovín.
Konzumácia aspoň dvoch porcií tučných rýb týždenne je spojená s nižším rizikom chronického ochorenia obličiek a pomalším poklesom funkcie tohto orgánu.
Tuk v mäse je strašiak, preto sa odporúča jesť najmä také mäso, kde je ho málo. Výnimkou sú ryby.
Varenie môže byť zábavné a kreatívne - jedlá, ktoré sú klasikou, napríklad paprikáš, môžete urobiť trochu inak. Tiež spojiť zdanlivo nespojiteľné, ako mafin a hamburger.
Koniec roka je u nás vždy v znamení veľkého vyvárania, vypekania a hodovania. Ak máte dosť jedného, druhého aj tretieho, ponúkame malú zmenu.
K letu patria ľahko stráviteľné jedlá, ale jesť ich neznamená jesť asketicky. Ryby, zelenina či ľahké dezerty sa dajú pripraviť tak, že si na nich pochutia aj nároční gurmáni.
Šalát z bielej fazule je vhodnou prílohou k varenému mäsu, ale môže poslúžiť aj ako zdravé a pritom pomerne výdatné samostatné jedlo.
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo, pripravované s láskou a nadšením.
V jednoduchosti je krása – tak by sa dalo popísať srdce talianskej kuchyne. Pracuje s čerstvými surovinami, je rýchla, plná fantázie a nenáročná na prípravu.
Tepelná terapia, akupunktúra či indické korenie. Aj takéto prírodné recepty uľavia od bolesti pri artritíde. Čím si pomôcť v ranných štádiách tohto ochorenia?
Žijeme v rýchlom svete plnom stresu. Čoraz častejšie vyhľadávame chvíle, keď sa môžeme zastaviť, prísť na iné myšlienky. Nuž a obed by mal byť jednou z nich.
Prečítajte si, čo majú na štedrovečernom stole Maďari, Taliani, Briti, Švédi či Mexičania...
Ktoré potraviny obsahujú omega-3? A prečo sú nenasýtené mastné kyseliny také neuveriteľne dôležité pre naše zdravie?
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.
Kaleráb nemusí byť výlučne súčasťou polievky. Vyskúšajte recept s lososom.
Pažítka je trváca rastlina príbuzná s cibuľou, cesnakom, pórom a medvedím cesnakom. Jej listy sú duté, na priereze kruhové s priemerom asi 1 mm.
Ak cvičíte, vaše telo potrebuje kvalitné bielkoviny, aby vaše svalstvo nestrádalo. Pripravte si lahodný recept.
Losos je ryba, ktorá sa na našich tanieroch objavuje pomerne často. To ale neznamená, že ju musíte stále upravovať rovnako. Má tú výhodu, že sa dá pripraviť na veľa rozmanitých spôsobov. Prinášame recept.
Tatarák sa dá pripraviť klasicky z hovädzej sviečkovice, ale oplatí sa vyskúšať aj vegetariánske varianty, prípadne z ryby.
Nátierka na raňajkový či desiatový chlebík, prípadne ako rýchle pohostenie. Môže byť zdravá a mať vyvážené zloženie.