Surová rajčina, grep, červený melón či kečup? Čo má najviac lykopénu?
Kde sa v paradajke nachádza najviac antioxidantu lykopénu proti rakovine prostaty, prsníka či kože?
Je nielen krásny, ale aj užitočný. Do záhrady dokáže prilákať opeľovače a odpudiť z nej škodcov. Okrem toho je veľmi zdravý.
Mýtom o tom, že pri tepelnom spracovávaní zeleniny sa ničia všetky výživné látky je koniec. Varením sa aktivujú zdraviu prospešné antioxidanty aj vitamíny.
Paradajky nie sú plodinou, ktorú v minulosti v našej zemepisnej šírke bolo možné konzumovať v zime. Krvavočervené cherry paradajky zo Slovenska sú však iné.
Paradajky majú množstvo vitamínov a stopových prvkov. Väčšina slovenských detí zje len 20 % z množstva ovocia a zeleniny, ktoré by mali v strave prijať každý deň.
V lete má červený melón sezónu. Vieme však, aký je v skutočnosti zdravý?
Predvádzajú sa v červenej farbe, uznajte, že krajšie to už ani nejde... A navyše, obsahujú veľmi veľa vitamínov.
Slovo "stačí" sa vyslovuje pri maškrtení ťažko. Skúste to s týmito potravinami. Tých môžete zjesť neobmedzene veľa!
Ktoré štyri potraviny podľa odborníkov pomôžu vyčistiť pleť a zároveň ju rozžiariť?
Kto by nepoznal paradajky? Možno už menej sa vie o tom, že obsahujú lykopén, pigment, ktorý spôsobuje ich červené sfarbenie a táto fytochemikália má protirakovinový účinok.
Prichádza jeho sezóna a každá žena by mala túto dobrotu vítať s otvoreným náručím.
Melónová sezóna je v plnom prúde. Nie je to však len lahodná chuť, čo na melóne láka.