Maďarskú kuchyňu znalci považujú za jednu z najdelikátnejších na svete – a keďže sme žili spolu v jednom štátnom útvare, mnohé jedlá z nej považujeme za naše.
Maďari jedia veľké množstvo mäsa a vegetariáni sa v tradičnej maďarskej reštaurácii nebudú cítiť najlepšie. V menu nájdeme najmä „mäso plnené mäsom".
Spoznajme špeciality našich južných susedov, ktoré si stále zachovávajú svoju jedinečnosť.
Návody na prípravu perkeltu majú mnoho podôb, podobne ako v ich kolíske - v Maďarsku sa pripravuje na mnoho spôsobov.
Základ kohútieho perkeltu tvorí zelenina. V Imeli doň pridávajú to, čo si sami pestujú. Ak by sa niekto pozrel na obec a jej okolie zhora, videl by množstvo bielych ostrovčekov.
Maďarský pikantný jedálny lístok, žitnoostrovská kuchyňa i slovenské chute sa odzrkadľujú v pokrmoch, ktoré pripravujú v obci Imeľ a jej okolí.
Na čo by ste nemali zabudnúť pri príprave špecialít našich južných susedov.
Maďarská kuchyňa by sa mohla niekomu zdať trochu neeurópska, azda exotická, orientálna, a to pre svoje výrazné príchute.