Ku chladnému počasiu patrí varené víno. Klasické koreniny, ktoré sa u nás doň dávajú, sú škorica a klinčeky, pripadne sa doň nakrájajú citrusy.
Veľkonočné sviatky sú spolu s Vianocami obdobím, keď sa v rodinách opulentne je a pije. Trávenie aj váha dostávajú zabrať - ale nemusí to byť tak.
Čo by to bolo za Veľkú noc bez farbenia vajíčok? Namiesto umelých farieb môžete na farbenie použiť prírodné produkty.
Veľká noc je predo dvermi, tak prinášame ďalšiu porciu receptov.
Určite ste už niekedy počuli pojem spracované, alebo vysoko spracované potraviny. A tiež o ich vplyve na zdravie. Pre mnohých sú pohodlné, chutné a sú ešte aj lacné.
K Veľkej noci patrí u nás neodmysliteľne aj sladké hodovanie. Pri vymýšľaní a príprave dezertov sa fantázii medze nekladú – záleží na tom, koľko času a energie im chceme venovať.
Pod lukulskými hodmi si predstavujeme väčšinou veľkolepú hostinu. V malom si ich môžeme pripraviť aj doma – stačí ak bežné jedlá obohatíme.
Vareškami, soľou, cukrom i korbáčom sme oficiálne vyprevadili do sveta nový kulinársky magazín Varecha. Pozrite sa ako...
Vydavateľstvo OUR MEDIA SR a. s. má nový prírastok. Už dnes vychádza nový kulinársky magazín Varecha plný lifestylových noviniek a tipov do kuchyne.
Steak s kosťou patrí medzi milovníkmi poriadneho kusa mäsa medzi tie najobľúbenejšie. Jeho najznámejším zástupcom je T-bone steak, poznáme však aj porterhouse steak alebo tomahawk steak. T-bone steak je klasikou americkej steakovej kultúry, preto si najprv predstavíme ten.
Jednoduchým dezertom, ktorý nedá veľa námahy, je cobbler.
Fašiangy boli v minulosti časom hodovania a veselia medzi dvoma rôznymi pôstnymi obdobiami, keď sa ľudia mali zabaviť, najesť aj napiť sa do sýtosti.
Fašiangy, ktoré vrcholia práve teraz, bývali vždy sviatkami veselosti, zábavv, hodovania a výdatného jedla.
Zemiaky, cestoviny alebo ryža patria medzi najobľúbenejšie prílohy. No niekedy sa stane, že ich pripravíte väčšie množstvo, ako sa zje.
Vonku je stále zima a v chladnom počasí je najlepší čas na výdatnejšie jedlá. Tie si môžeme spestriť chutnou zimnou zeleninou.
Tieto koreniny nie sú nijakou exotikou, nájdeme ich v regáloch s koreninami doslova v každom obchode. Čo všetko o nich a ich používaní vieme?
Variť v zime sezónne a lokálne je v našich končinách výzva, ale to neznamená, že sa to nedá. Záhrady sú prázdne, ale môžeme použiť suroviny, ktoré sa zimy dočkali v komorách či skladoch. Kel, mrkvu, červenú repu, huby, šípky, zemiaky, kapustu. Samozrejme, ak máme chuť, môžeme aj zimné recepty ozvláštniť. Napríklad paprikou či granátovým jablkom. Tie sú však len doplnkom, nie hlavnou surovinou.
Ak niečo pri varení alebo pečení pripálime, je to dvojnásobný dôvod na zlú náladu, lebo okrem (čiastočne) znehodnoteného jedla nás čaká aj čistenie pripáleného hrnca.
Oolong nazývaný aj čierny dračí čaj či zelenomodrý čaj je tradičná čínska odroda čaju. Úroveň oxidácie je tu medzi zeleným a čiernym čajom.
Guláš pochádza z Maďarska, ale ako „svoj“ si ho privlastňuje celá stredná Európa, populárny je ešte aj v Nemecku.