Chili con Carne je jedlo obľúbené u nás najmä v zime, keďže je pomerne výdatné. Hoci mnohí si myslia, že pochádza z Mexika, nie je to tak, jeho korene treba hľadať na juhu USA.
Mexická kuchyňa je aj u nás stále populárnejšia a je nemysliteľná bez tacos, tortillas a burritos.
U nás sa pijú šumivé vína ešte stále najviac na prelome rokov, ale labužníci hovoria, že čas na bublinky je v každom ročnom období a v každej dennej dobe.
Koniec roka je u nás vždy v znamení veľkého vyvárania, vypekania a hodovania. Ak máte dosť jedného, druhého aj tretieho, ponúkame malú zmenu.
Aioli je omáčka, ktorá patrí medzi základné studené omáčky francúzskej a v trochu obmenenej podobe aj španielskej gastronómie.
Receptov na vanilkové rožky je množstvo, ponúkame jeden od Kristiny Bauer, ktorá je najväčšou rakúskou celebritou v oblasti pečenia.
Vianoce sú už doslova za dverami a ak chceme mať doma vlastnoručne pečené koláčiky, je teraz na ich prípravu najlepší čas. Prinášame niekoľko inšpirácií.
December je mesiac adventu, príprav a tešenia sa na Vianoce. A pečenia. Preto budeme až do Vianoc prinášať inšpirácie práve naň.
Mäso možno pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich je nechať ho konfitovať pri nízkej teplote 2-3 dni. Vyžaduje to čas, ale konzistencia je potom úplne iná ako pri tradičnej úprave.
Podľa odborníkov na výživu by sme mali jesť ryby 2x týždenne. Majú vysoký obsah omega 3 mastných kyselín, ktoré chránia srdce a cievy, obsahujú vitamín D a vitamíny skupiny B.
Cheesecake patrí medzi najobľúbenejšie dezerty, existujú naň rôzne recepty, ponúkame vám ten najjednoduchší – nepečený.
Varenie nemusí byť nudné. Môže byť zábavné, ak z neho urobíme spoločnú aktivitu a zapojíme doň napríklad známych. Pri týchto receptoch sa to dá.
Možno ste sa stretli už s názvom múky Manitoba. Je to múka, bez ktorej si Taliani nevedia predstaviť pečenie. Paradoxne, pšenica, z ktorej sa robí, má severoamerické korene.
Ak máte chuť na klasiku trochu inak, urobte si z gaštanov polievku alebo k červenej kapuste ku kačacine pridajte maliny.
Hont patrí medzi zatiaľ málo objavené, ale krásne kúty Slovenska. V našich receptoch sme vychádzali zo surovín, z ktorých sa tu varilo odjakživa.
V receptoch na niektoré koláče sa môžete stretnúť s pojmom samokypriaca múka (Self-Rising Flour). Používa sa najmä pri príprave čajového pečiva.
Pečeň považujú niektorí za lahôdku, iní sa ju boja jesť, lebo si myslia, že obsahuje škodlivé látky. Pečene sa však netreba báť.
V nápojových lístkoch pivární sa stretnete často s označením IPA, čo v skratke znamená India Pale Ale. Ide o silnejšie pivo s výraznou chmeľovou chuťou.
Sú ideálnou surovinou do koláčov a dezertov, či už ide o lieskové orechy, mandle, gaštany, dajú sa z nich robiť aj bezlepkové koláče.
Dobrého veľa nebýva, hovorí sa. Táto ľudová múdrosť určite platí o najkvalitnejšom hovädzom mäse sviečkovici.