Pri osteoporóze sa síce môže zlomiť ktorákoľvek kosť, najčastejšie to však bývajú kosti predlaktia, stavce a horný koniec stehennej kosti.
Gabriela Čechovičová. Farmárka z malej dedinky neďaleko Trnavy, ktorá obnovila pestovanie a spracovanie maku v duchu najlepších roľníckych tradícií Slovenska.
Mak velebia nielen jeho gurmánsky milovníci, nemôžu si ho vynachváliť ani ľudia prechádzajúci náročným obdobím plným stresu.
Zo semien maku sa dá získať kvalitný makový olej. Stopercentný panenský olej sa lisuje z modrého maku. Z maku si môžeme vyrobiť marmeládu, omáčku aj čokoládu.
Mak aj vďaka svojím nesporným pozitívnym zdravotným účinkom, a najmä vďaka chuťovým vlastnostiam je tradičnou súčasťou našej sladkej kuchyne.
Aj vy si občas pochutnáte na lahodnej makovej štrúdle? Pripravuje obľúbené makové šúľance?
Recepty sa dedia z generácie na generáciu. Mnohí z nás ich však radi obohacujú o netradičné suroviny a nápady.
Mak aj med majú vysokú výživovú hodnotu, preto by nemali chýbať v našej strave.
Mak je zdravá potravina. Obsahuje horčík, železo, vitamín E, kyselinu linolovú, bohatý je aj na vápnik.
Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia opäť odhalila nevyhovujúci mak zo Slovenska.
Mak je neuveriteľne bohatým zdrojom vápnika, ktorý je tu obsiahnutý výrazne viac, ako napríklad v mlieku či syroch.
Svetlejší, páchnuci a s vysokým obsahom morfia. Podozrivý mak, ktorý na pultoch objavili českí inšpektori, sa dostal aj na Slovensko.
Pátranie po maku s nadlimitným obsahom morfínu zatiaľ prinieslo stiahnutie z trhu 10,5 kilogramu maku, ktorý uviedla na trh spoločnosť Encinger.
Mak, ktorý obsahuje vysoké množstvo morfia, sa mal dostať na slovenský trh. Takéto varovanie dali systému rýchleho varovania českí inšpektori, ktorí to zistili.
Róbert Mak odpovedal v piatok najlepším spôsobom na hlasy neprajníkov.