Úrodu malín si viete zaistiť až na šesť mesiacov v roku. Poradíme vám, ako.
Je toho veľa, čo treba do zimy spraviť. Skontrolujte, či už máte tieto úlohy hotové.
Po zbere úrody alebo na jar? Tesne nad pôdou alebo len v hornej tretine. Už budete vedieť.
Unikajú pozornosti na úkor lahodných červených plodov. Malinové listy sa nemôžu chuťou ani vôňou porovnávať s plodmi, predsa sú len prekvapením pre naše zdravie.
Ide o najvzrušujúcejšiu diétu na konci ktorej bude krajší, uspokojivejší aj bohatší a intenzívnejší sexuálny život. Pritom netreba robiť veľké zmeny.
Drobné bobuľovité ovocie síce niekedy odrádza vyššou cenou, ale stojí za to si ho z času na čas dopriať.
Venujte bobuľovému ovociu pár minút starostlivosti predtým, než ho vložíte do chladničky.
V záhrade sa pre ne vždy nájde miesto, či už pri plote alebo drôtenej konštrukcii. Zrelé plody sú neskutočnou lahôdkou.
Pravidelný rez je pre zdravie a rodivosť malín veľmi dôležitý. Treba však vedieť, ktoré odrody kedy rezať.
Zívanie v skorých ranných hodinách o nás prezrádza, že nevenujeme veľkú pozornosť konzumácii raňajok. Ktoré jedlá nám dodajú na začiatku dňa najviac sily?
Pokiaľ pestujete maliny alebo sa na to ešte len chystáte, možno sa v praxi stretnete s niekoľkými častými problémami. Poradíme, ako ich riešiť.
Poznáte najchutnejšie odrody malín? Neskorá jeseň je správny čas na ich výsadbu a ešte stále aj na zber poslednej úrody
Zvoľte vhodné kultivary a budete mať čerstvé maliny od leta až do prvých mrazov. Poradíme, ako a kde ich sadiť aj ako sa o ne starať.
Niektoré víkendy sú upršané, preto si ich treba spríjemniť. Preto prinášame skvelé a overené recepty od čitateľov a čitateliek portálu Varecha.sk.
Chuť malín je pravdepodobne obľúbená u každého. Avšak toto ovocie nemusíte konzumovať len pre zmyslové potešenie, ale aj s dobrým pocitom, že robíte niečo pre svoje zdravie.
Tvaroh je ako malý zázrak. Dá sa z neho piecť, variť, používať surový, na slano, na sladko a jedlá z neho sú vždy rovnako chutné.
Na dosiahnutie kvantitatívne i chuťovo uspokojivej úrody malín stačí dodržať niekoľko osvedčených odporúčaní. Viete, ktoré to sú?
Má najvyšší obsah provitamínu A zo všetkého drobného bobuľového ovocia. Černicu s pozoruhodnými nutričnými hodnotami si môžete dopestovať nielen v záhradke, ale aj na balkóne či terase.
Ak máte chuť na klasiku trochu inak, urobte si z gaštanov polievku alebo k červenej kapuste ku kačacine pridajte maliny.
Ak si strážite štíhlu líniu, je rozumnejšie sústrediť sa na ovocie s nízkym obsahom sacharidov - menej ako 10 gramov sacharidov na 100 gramov ovocia.