Mak do koláčov možno používať mletý aj nemletý a pre jeho výraznejšiu chuť ho možno opražiť na panvici bez pridania tuku.
Len málo ľudí vie, že obsah transmastných kyselín v potravinárskych výrobkoch, ako sú margaríny, je na slovenskom trhu zanedbateľný.
Sladké a slané dobroty, k tomu zopár údenín a nedostatok vody. Kombinácia faktorov, ktorá zvyčajne stojí za horším vzhľadom pokožky. Na čo si dať pozor?
Dopyt po masle na celom svete stúpa a spotrebitelia sú dokonca ochotní zaplatiť zaň viac. To prináša mimoriadne zisky najmä výrobcom prémiových značiek.
Pred plnotučnými potravinami uprednostňovať nízkotučné? Ak chceme, aby bola naša strava vyvážená, tuky jednoznačne potrebujeme.
Záľubu v pečení zdedili po mame. A keďže ich výtvory sa ľuďom páčili, povedali si, že ich začnú zverejňovať.
Zatracované živočíšne maslo, ešte zatracovanejší margarín a z niektorých domácností už dávno vytlačená bravčová masť. Čo (ne)jesť?
Ak použijete lacné a všedné suroviny, ktoré budú čerstvé a kvalitné, môžete z nich vykúzliť atraktívne jedlá.