Kuchynské panvice a riady sa robia z rôznych materiálov a s každým treba inak zaobchádzať.
Väčšina profesionálnych kuchárov nedá na liatinovú panvicu dopustiť - je prakticky nezničiteľná a najvhodnejšia na prípravu steakov.
Jedlo je ako lego, dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu pohrať, pozabávať sa s detailmi.
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer.
Toto musíte vedieť skôr, ako otvoríte grilovaciu sezónu. Prečo slanina nesmie na gril a bylinky v žiadnom prípade nemôžu chýbať.
Medové marinády sa veľmi dobre hodia ku kuraciemu, k bravčovému, jahňaciemu a baraniemu mäsu, ale aj k divine alebo k rybe. Dodajú pokrmom sladkú osobitú príchuť.
Letné grilovačky si užívame všetci. Profesionáli aj amatéri. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí s priateľmi.
Pri grilovaní nie sú dôležité len grilované potraviny či marinády, ale aj spôsob ich grilovania.
Pozvali ste priateľov, chystáte sa grilovať. Tentoraz popri chutnom mäsku aj zeleninu. Viete, na čo určite nezabudnúť?
Nasledujúce rady či zaujímavosti z kuchyne ste možno doposiaľ vôbec nepoznali. A zídu sa vám.