Vyskúšajte! Na tieto tri veci sa dá použiť káva.
Divinu, ktorá nie je bežnou súčasťou nášho jedálneho lístka, môžeme dostať na tanier v rôznych podobách.
Pri čistení grilu na drevené uhlie sa najskôr treba zamerať na rošt, ktorý čistíme vychladnutý, ale ešte nie úplne studený.
Láska kráča cez žalúdok a neplatí to iba počas sviatku zamilovaných. Jedlo povýšme nielen na zážitok kulinársky, ale aj na prostriedok, ktorý vyjadruje náš vzťah.
Zaváranie v teplovzdušnej rúre je šetrením času a veľkého množstva vody. V rúre je dostatok miesta, preto môžeme zavariť veľké množstvo pohárov naraz.
Ľahké rybacie či hydinové mäso sa dá rýchlo upiecť, grilovať aj dusiť.
Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom pri varení i jedení.
Jedlo pri grilovačke získava ďalší rozmer. Má svojskú chuť a nesmierne príťažlivú vôňu.
Pred samotným nákupom a kuchynskou úpravou mäsa by sme mali poznať niekoľko pravidiel pre správny výber mäsa a ďalšie spracovanie.
Mäso z diviny je kvalitatívne lepšie ako mäso domácich jatočných zvierat. Má viac bielkovín, je jemnejšie a lepšie stráviteľné.
Pivo dodáva jedlám bohatú, zemitú chuť, a napríklad polievkam či duseným pochúťkam dodá takú chuť, akoby sme ich varili celé hodiny.
Už naši dávni predkovia poznali čarovné chute pokrmov pripravovaných s pivom alebo k pivu.
V mnohých krajinách sveta patrí plátok pečeného medzi najobľúbenejšie pochúťky.
S grilovaním je leto plné vôní byliniek a čerstvej zeleniny.
Ryby patria na gril. Poradíme, ako ich pripraviť dobre a chutne.
Správne marinády nás môžu chrániť pred karcinogénmi z grilovania.
Pri príprave mäsa sa môžeme inšpirovať receptami z blízkych i ďalekých krajín.
Grilovanie hovädziny, bravčoviny či diviny je umenie.
Víno si najčastejšie nalejete do pohára a vychutnávate po večeroch - či už sama, alebo s partnerom.