K Veľkej noci patrí u nás neodmysliteľne aj sladké hodovanie. Pri vymýšľaní a príprave dezertov sa fantázii medze nekladú – záleží na tom, koľko času a energie im chceme venovať.
Vianoce sú už doslova za dverami a ak chceme mať doma vlastnoručne pečené koláčiky, je teraz na ich prípravu najlepší čas. Prinášame niekoľko inšpirácií.
Domaša je obklopená lesmi, a preto je nastupujúca jeseň obdobím, keď v kuchyni začíname využívať to, čo v nich rastie, najmä huby.
Vianoce sú obdobím, keď sa v mnohých domácnostiach robí vaječný likér, ale čo s vaječnými bielkami?
Pred pečením možno trochu špeciálne ochutiť samotné mäso kapra. Jedna možnosť je napríklad treným cesnakom, rascou a trochou zázvoru.
Je tu sezóna jahôd. Ponúkame vám nápady, ako ich využiť v skvelých receptoch.
Talianska kuchyňa sa teší veľkej obľube. Pesto či mascarpone chutia výborne. Viete však, koľko obsahujú tuku?
Každý z nás preferuje iné chute. Niekto slané, iný sladké. Ale všetci chceme, aby jedlo bolo zaujímavé, pekné, chutné a pokiaľ možno aj zdravé.
Syr mal a stále má nezastupiteľné miesto na stole obyčajných ľudí, ale aj na stoloch vladárov. Má nespočetné množstvo podôb.