Začala sa sezóna maslovej tekvice a s ňou aj dobrá správa pre všetkých, ktorí sa snažia aj v chladných mesiacoch zhodiť nadbytočné kilogramy tuku.
Tekvicová polievka patrí k jeseni a k zime. Polievka z tekvice hokaido má intenzívnu farbu a možno do nej použiť aj šupu.
Jeseň je časom tekvice. Využite sezónnu ponuku a tentoraz siahnite po maslovej tekvici.
S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov Zeme.
Miesta v pivniciach, kde sa skladovali jablká, dnes neraz okupuje tekvica. Základom úspešného skladovania cez zimu je samotný výber tekvice, dokonca i jej stopky.
Tekvice sú bohaté na vodu a vlákninu, preto podporujú trávenie. Ponúkame vám niekoľko receptov s využitím rôznych tekvíc.