Čím viac sa na Slovensku hovorí o dôležitosti čerstvých potravín, tým viac je krajina závislá od dovozov. Potvrdil to aj nedávny prieskum.
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa“ má svoje osobitosti. Zvieratá majú iný genóm, inak ich kŕmia a ošetrujú.
K steaku patrí omáčka. Ponúkame vám 5 receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Anglický hudobný magnát Simon Cowell prestal jesť niektoré potraviny.
V minulosti sa jahňacie mäso konzumovalo najviac a najmä na sviatočnom veľkonočnom stole nemohlo chýbať.
Zväz spracovateľov mäsa (ZSM) očakáva ešte v apríli navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov na úrovni približne 8 až 10 %.
Po hovädzom mäse z čisto slovenskej produkcie prichádza do obchodov jedného z reťazcov aj viac stopercentne slovenskej bravčoviny.
Postavenie mäsa v ľudskej výžive sa mení.
Existuje univerzálna diéta prospešná pre planétu aj pre zdravie? Experti navrhujú zdvojnásobiť konzumáciu rastlinnej stravy a znížiť spotrebu červeného mäsa.
Šesť potravín, ktoré rozjasnia myseľ. Zelený čaj, ovsené vločky, vajíčka, ryby, kuracina a červené mäso.
SILVIA RUPPELDTOVÁ: Pre moderného človeka sú zvieratá len továrňou na proteíny a peniaze – už nič netuší o tom, ako sa chovajú, čo jedia, ako sa zabíjajú.
Väčšina zvierat ani nedokázala stáť na nohách.
Iba mäso, dvaja muži, 365 dní v roku. Experiment, ktorý dokázal, že častá konzumácia mäsa nemusí byť nebezpečná. Je to skutočne tak?
Mlieko, jogurty či syry. Pri vyslovení týchto potravín nám zíde na um, že ide o skvelý zdroj vápnika. Túto minerálnu látku však dokážeme získať aj z iných zdrojov.
Navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov očakávajú spracovatelia mäsa v rozmedzí 5 až 8 %.
Nad slovenským hydinárstvom sa sťahujú mraky. Krajina, ktorá nevie, čo s obilím a vo veľkom ho vyváža, obratom dováža mäso.
Na Slovensku kvitne nelegálny predaj mäsa a mäsových výrobkov. Tzv. pôvodné domáce výrobky sa ponúkajú cez ambulantný predaj a čoraz viac prostredníctvom internetu.
Mrkva má v kuchyni široké využitie. Do šalátov, polievok, či k mäsu. Dusená má neodolateľnú chuť.
Ešte stále je sezóna chutnej cukety, s ktorou sa dajú vymýšľať vynikajúce a rýchle recepty. Tu je jeden z nich!
Najväčšia americká firma zaoberajúca sa spracovaním mäsa Tyson Foods investovala v Izraeli do laboratórnej výroby mäsa. Metódu už na blízkom východe rozvíjajú.