Zväz spracovateľov mäsa (ZSM) očakáva ešte v apríli navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov na úrovni približne 8 až 10 %.
Po hovädzom mäse z čisto slovenskej produkcie prichádza do obchodov jedného z reťazcov aj viac stopercentne slovenskej bravčoviny.
Postavenie mäsa v ľudskej výžive sa mení.
Existuje univerzálna diéta prospešná pre planétu aj pre zdravie? Experti navrhujú zdvojnásobiť konzumáciu rastlinnej stravy a znížiť spotrebu červeného mäsa.
Šesť potravín, ktoré rozjasnia myseľ. Zelený čaj, ovsené vločky, vajíčka, ryby, kuracina a červené mäso.
SILVIA RUPPELDTOVÁ: Pre moderného človeka sú zvieratá len továrňou na proteíny a peniaze – už nič netuší o tom, ako sa chovajú, čo jedia, ako sa zabíjajú.
Väčšina zvierat ani nedokázala stáť na nohách.
Iba mäso, dvaja muži, 365 dní v roku. Experiment, ktorý dokázal, že častá konzumácia mäsa nemusí byť nebezpečná. Je to skutočne tak?
Mlieko, jogurty či syry. Pri vyslovení týchto potravín nám zíde na um, že ide o skvelý zdroj vápnika. Túto minerálnu látku však dokážeme získať aj z iných zdrojov.
Navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov očakávajú spracovatelia mäsa v rozmedzí 5 až 8 %.
Nad slovenským hydinárstvom sa sťahujú mraky. Krajina, ktorá nevie, čo s obilím a vo veľkom ho vyváža, obratom dováža mäso.
Na Slovensku kvitne nelegálny predaj mäsa a mäsových výrobkov. Tzv. pôvodné domáce výrobky sa ponúkajú cez ambulantný predaj a čoraz viac prostredníctvom internetu.
Mrkva má v kuchyni široké využitie. Do šalátov, polievok, či k mäsu. Dusená má neodolateľnú chuť.
Ešte stále je sezóna chutnej cukety, s ktorou sa dajú vymýšľať vynikajúce a rýchle recepty. Tu je jeden z nich!
Najväčšia americká firma zaoberajúca sa spracovaním mäsa Tyson Foods investovala v Izraeli do laboratórnej výroby mäsa. Metódu už na blízkom východe rozvíjajú.
Rastúca spotreba mäsa má negatívny vplyv na naše životné prostredie, ale aj na naše zdravie. Čo môžeme veľmi jednoducho zmeniť.
Vďaka akým kúskom na tanieri dodáte koži potrebné tuky či vitamíny?
Rokovania o obchodnej dohode medzi Európskou úniou a juhoamerickým blokom Mercosur sa po 17 rokoch naťahovačiek blížia k finále.
Medové marinády sa veľmi dobre hodia ku kuraciemu, k bravčovému, jahňaciemu a baraniemu mäsu, ale aj k divine alebo k rybe. Dodajú pokrmom sladkú osobitú príchuť.
Možno ste v obchode bezradná a mäso si do košíka "hodíte" len podľa "peknej" farby. Dobrá rada znie: pýtajte sa. Neviete na čo? Poradíme!