Slovenské vína získavajú z roka na rok lepšie meno nie len doma na Slovensku, ale aj v zahraničí. Sú konkurencieschopné, no predovšetkým lahodné a kvalitné.
Slovenská regionálna kuchyňa a miestne vína prežívajú renesanciu. Čaro zabudnutých chutí v novom šate, výlet do strateného sveta domácich pečených husí a kačíc, zabíjačkových špecialít zapíjaných mladým či, naopak, dokonale vyzretým vínom ponúka Rínek u Matyšáka.
Máloktorá súťaž vydáva také hodnoverné svedectvo o postavení vinárstiev ako Národný salón vín. Nik nemá vyárendované miesto, každý rok sa začína odznova.
Jedlo zaháňa hlad a víno zasa smäd, ale obe majú ešte jeden tromf, prinášajú do života niečo nové. Jedlo na stolovanie hľadá partnera, tým najlepším je víno.
Každý by rád videl do budúcna. Aj vinári. Veď nič nie je raz a navždy dané, ani svet vína. Vinár musí v predstihu čítať správanie ľudí, kam sa uberajú ich predstavy o krásnom víne.
Spoločnosť Víno Mrva&Stanko sa stala víťazom 5. ročníka súťaže Najlepšie vinárstvo roka. Tandem Vladimír Mrva a Peter Stanko zvíťazil úplne presvedčivo.