Výrobné suroviny kvôli koronakríze zo dňa na deň zdraželi a stali sa nedostupným tovarom.
Výživová bomba, ktorá podporuje zdravie nežnejšej polovičky ľudstva na všetkých frontoch.
Ako správne skladovať kúpenú zeleninu? Niektorá patrí do chladničky, iná nie.
Čo prinesie čaju pár kvapiek levanduľového oleja či štipka kardamónu? Čo môžeme do obľúbeného nápoja ešte pridať?
Zima, chlad, sychravé počasie, to je obdobie, ktoré si priam pýta zvýšenú ochranu tela aj imunity. Ak sa vám nechce s každou maličkosťou do lekárne, zájdite si do prírody.
Až 40 % medov nemá antibakteriálne vlastnosti, ktoré sú charakteristické pre med. Vyplýva to z výsledkov Medového laboratória SAV, ktoré skúmalo 43 vzoriek medu.
Vedci podľa najnovšieho výskumu odporúčajú liečiť kašeľ a prechladnutie pomocou medu.
Úrody najobľúbenejších typov medu dosahujú v roku 2020 len tretinu slovenského priemeru.
Hľadáte vhodný životabudič, ktorý vás nielen prebudí, ale skutočne dotankuje energiu? Stačí, že si dáte na tanier tie správne jedlá.
Nech je potravina tvojím liekom a liek tvojou potravinou, povedal už Hippokrates. Ktoré sú bežne dostupné potraviny na zlepšenie imunity v tomto období?
Stopové prvky, mangán a meď, by nemali chýbať v jedálnom lístku žiadneho seniora. Pomáhajú nervovej sústave, kostiam a udržujú správnu hladinu energie. Ako fungujú a kde ich nájsť?
Už takmer desať storočí pred naším letopočtom starí Egypťania uctievali a konzumovali figy. Dnes sú dostupné v čerstvej i v sušenej podobe kedykoľvek a kdekoľvek.
Čaj o piatej. Chvíľa zastavenia, oddychu, zlom medzi dňom a večerom. Nemusíme byť Angličanmi alebo obyvateľmi Ázie, aby sme si vedeli vychutnať čaj.
Nová doba priniesla nové spôsoby prípravy čaju – dnes asi najrozšírenejšia je rýchlovarná kanvica. Ako dosiahnuť skvelý výsledok?
Ťažoba na hrudníku a ťažkosti s dýchaním majú jedného spoločného menovateľa – nahromadený hlien. Ako sa ho zbaviť domácimi receptami?
Jasne žltá dula s výraznou vôňou je dnes menej známym ovocím a najmä mladí o nej možno ani nepočuli.
Typickými slovenskými afrodiziakami sú podľa etnologičky Kataríny Nádaskej vlašské orechy a med.
Slovenskí včelári patria k najlepším výrobcom medu na svete. Potvrdzujú to už poldruha desaťročia na medzinárodných súťažiach.
Počet včelárov na Slovensku je momentálne najvyšší za posledných 20 rokov.
Jeseň je ideálnym obdobím na konzumáciu medu. Považuje sa za elixír života, ktorý bojuje proti chorobám na všetkých frontoch.