Slovenskí výskumníci skúšali vyvinúť alternatívy tradičného sviatočného pečiva.
Výčitky svedomia tak trochu v predstihu. Ak si pred či počas vianočných sviatkov lámete hlavu nad tým, ako nepribrať zbytočne na hmotnosti, máme pre vás zopár rád.
Na tradičné uskladnenie vianočných perníkov môžeme použiť klasické hlinené nádoby, ale hlavná zásada je uchovávať ich v chlade - na balkóne či v studenej komore.
Elena Takáčová z Ruskova v okrese Trebišov zdobí perníky už od strednej školy a neustále na nich skúša niečo nové.
Pri vianočnom pečení malých perníkov predhrievame rúru na vyššiu teplotu. Cesto sa priveľmi nevysuší a perníky budú vláčne.
VERONIKA ŠIKULOVÁ: Vianoce odjakživa voňali medovníkmi. Všetci v Modre majú takmer rovnaké koláče. Vždy sa ponúknem, lebo ich chcem porovnať so svojimi.
Denník Pravda pripravuje seriál Úspešní Slováci. Dnešný príbeh je o cukrárke, ktorej hrozilo ochrnutie, no nevzdala sa a stala sa profesionálnou medovnikárkou.
Tradícia pečenia vianočných medovníkov a perníkov je v slovenských končinách poriadne dlhá. Posledné roky sa nesú v znamení návratu k vlastnej výrobe.
Záľubu v pečení zdedili po mame. A keďže ich výtvory sa ľuďom páčili, povedali si, že ich začnú zverejňovať.
Vianočné sviatky strávi moderátorka Dagmar Dianová s rodinou. Pracovný kalendár má plný aj cez sviatky, čiže sviatkuje doma.
Mária Muráriková sa od vyšívania, háčkovania a paličkovania dostala k medovníkom. Dnes patrí v príprave medovníkov k absolútnej svetovej špičke.
Spríjemnite si predvianočný zhon pečením voňavých medovníkov.
Povesť vynikajúceho cukrára si vo svojom okolí získal Pavol Mišák z Trenčína.