Slivky sú jedným z pokladov, ktorý si môžete odtrhnúť priamo zo stromu. Aktuálne sú koruny obsypané plodmi a preto je ideálne dať si pár sliviek každý deň.
Egreš je zásobárňou vitamínov a minerálnych látok. Najlepšie sú čerstvé plody, ktoré podporujú dobré trávenie a posilňujú cievy.
Výživová bomba, ktorá podporuje zdravie nežnejšej polovičky ľudstva na všetkých frontoch.
Dlhodobý nedostatok pohybu škodí. Odporúčané množstvo pohybu sa dá dosiahnuť aj doma, bez špeciálneho vybavenia a s obmedzeným priestorom. Ako zostať aktívny?
Predĺžiť život, a to najmä o čas prežitý v lepšom zdraví, pomáhajú viaceré výživné látky. Zdravé tuky, vitamíny, minerály a proteíny. Ktoré potraviny ich obsahujú najviac?
Keď deti "hnačkujú", potrebujú dopĺňať tekutiny. Odporúča sa zriedený a nie príliš teplý feniklový alebo harmančekový čaj.
Hrozienka sú zdrojom vitamínov a minerálov. Sú vynikajúcou sýtiacou potravinou, ak to s nimi nepreháňame. Niekto im hovorí superpotraviny našich babičiek.
Prečo je dôležité zabezpečiť dostatočný prísun tekutín, aby sme to nejako prežili?
Stres vo všeobecnosti pripravuje organizmus o zásoby horčíka. Pritom máloktorý minerál je taký podstatný pre činnosť organizmu ako horčík.
Mýtom o tom, že pri tepelnom spracovávaní zeleniny sa ničia všetky výživné látky je koniec. Varením sa aktivujú zdraviu prospešné antioxidanty aj vitamíny.
Pri skúmaní takmer sedemdesiatich bylín sveta vedci dospeli k prekvapujúcemu záveru. Prvenstvo si medzi nimi jednoznačne uchmatla škorica.
Už Hippokrates vychvaľoval liečivú silu mora. Bolo však treba čakať až do roku 1750, keď anglický lekár Richard Russel odhalil blahodarné prostredie mora.
Liečivá huba s názvom čaga (tiež označovaná Chaga) nesie pre svoje zdraviu prospešné účinky názvy ako Dar od Boha alebo Kráľovná liečivých húb.
Aká je úloha najdôležitejších minerálnych látok a vitamínov a ako sa môže prejaviť ich nedostatok? Aké sú ich hlavné zdroje?
Ak je strava zdravá a vyvážená, tanier prekypuje antioxidantmi, je prvým štítom proti starnutiu nielen pleti, ale aj tela. Píše to francúzsky denník Le Figaro.
Uhorky sa pestujú po celom svete, ale ich najväčším producentom je Čína. Mladé uhorky vyrastajú s tŕnistou šupkou, ktorá sa v priebehu rastu zjemní.
Mladá cibuľka je jedným z prvých poslov jari – je to vlastne mladá cibuľa, zozbieraná pred dozretím.
Púpavu mnohí považujú za obyčajnú burinu, ktorej však treba priznať miesto na jarnom stole. Dobre sa dajú v kuchyni využiť všetky časti – koreň, listy i kvety.
Aj vy patríte k ľuďom, ktorí si dopĺňajú pitný režim iba minerálkami? Potrebné minerálne látky má v sebe aj obyčajná pitná voda.
Svalové kŕče, únava a depresie. Príčinou týchto problémov môže byť nedostatok horčíka. A najmä v letnom období.