Mandle, morčacie mäso, rybacina a kivi. Čo majú spoločné? Zmes prospešných látok, vitamínov a minerálov, ktoré aj u starších ľudí zlepšujú kvalitu nočného odpočinku.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Červená repa patrí k najzdravším druhom zeleniny, ktorú máme k dispozícii takmer stále vďaka dobrým možnostiam jej skladovania.
Čokoláda je ideálna na varenie, pečenie, prípravu sladkých dezertov. Ponúkame vám niekoľko čokoládových receptov.
Pošírovanie znamená, že sa niečo varí bez toho, aby to vrelo. K vareniu teda dochádza pod bodom varu, tekutina iba občas „zabublá“.
Morčacie mäso bude po tepelnej úprave šťavnaté a chrumkavé, ak dodržíme niekoľko pravidiel. Morku môžeme variť, vyprážať, dusiť i piecť.
Obidva druhy mäsa sa radia medzi najobľúbenejšie zdroje bielkovín. V laickej verejnosti však panujú rozpory v tom, ktoré z nich si zaslúži väčšiu pozornosť.
Kozmetické prípravky proti vráskam? Dajte im zbohom a ušetrite.
Za kulinársky najcennejšiu delikatesu sa pri morke považujú prsia. Bola vyšľachtená „prsnatá“ morka, ktorej prsný sval tvorí až tretinu celkovej hmotnosti.
Aj pri morčacom mäse treba dodržať určité pravidlá prípravy, aby sme zachovali jeho chuť a jemnosť.
Morčacie mäso, osobitne biele, je veľmi jemné, málo mastné a možno z neho pripraviť celý rad jedál.
Z hydiny pripravíme chutné, ľahké, rýchle a pritom luxusne vyzerajúce jedlo.
Príprava morky je variabilná - možno ju variť, piecť, dusiť aj vyprážať. Dá sa pripravovať vcelku, ale aj rozdelená na porcie.
Plátok morčacieho na krajci celozrnného chleba patrí medzi prirodzené uspávacie prostriedky.
Hydinové mäso treba dobre ochutiť, pritom však nepreháňať.
Morčacie mäso je veľmi obľúbené vďaka nízkemu obsahu tuku a veľkému obsahu bielkovín a živín.
Morčacie mäso je veľmi výživné a ľahko upraviteľné. Pri jeho príprave by ste však mali poznať pár drobností, určite ich neskôr zužitkujete.
Odborníci na výživu radia morčacie mäso medzi 14 najcennejších potravín.