V lete sa nikomu nechce tráviť hodiny pri sporáku – ale rodina jesť chce. Čo tak inšpirovať sa receptami zo Stredomoria?
Najlepšia a najdrahšia mozarella sa vyrába podľa starej tradície z byvolieho mlieka v talianskom regióne Kampánia.
Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie.
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári oceňujú aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle.
Zelenina, ovocie a svieže šaláty patria k letu. Ponúkame vám niekoľko receptov na šaláty, ktoré môžu nahradiť hlavné jedlo počas horúcich letných dní.
Ľadový šalát má dlhšiu trvanlivosť, menšiu náchylnosť k vädnutiu a výbornú chuť. Vzhľadom sa podobá hlávkovému šalátu, ale listy sú tuhšie a hlávky pevnejšie.
Chudobienka obyčajná, sirota, husací kvietok, biele očko... Kvitne od prvých jarných dní až do jesenných mrazíkov, prakticky sedem mesiacov, preto sedmokráska.
Poznáte tie chutné ľahké recepty typu mozarella s paradajkou? Tu zmrzlina a tam ovocie? A vravíte si, že z nich sa predsa nepriberá?
Jeden z najznámejších talianskych syrov, ktorý sa tam používa ako tradičná surovina už od stredoveku. Traduje sa, že prvá mozzarella vznikla v Neapole vďaka nehode...
V angličtine má tento mozarellový šalát s olivovým olejom, paradajkami a bazalkou názov Caprese Salad.