Vypestuje ju aj začiatočník, výborne spestrí jedálny lístok. Oplatí sa pestovať túto zeleninu, ktorá je plná prospešných látok.
Nikto nechce skončiť s diagnózou rakoviny, na druhej strane sa málo zaujímame o to, čo nás môže pred ňou ochrániť. Veľmi dôležité pritom je, čo jedávame.
Čo si všímať pri kúpe mrazenej zeleniny? Viete?
Betakarotén je jedna z najdôležitejších látok, ktorých efekt budete vnímať hlavne počas leta. Práve on totiž stojí za pekne opálenou a zdravou pokožkou.
K Veľkej noci patrí u nás neodmysliteľne aj sladké hodovanie. Pri vymýšľaní a príprave dezertov sa fantázii medze nekladú – záleží na tom, koľko času a energie im chceme venovať.
Variť v zime sezónne a lokálne je v našich končinách výzva, ale to neznamená, že sa to nedá. Záhrady sú prázdne, ale môžeme použiť suroviny, ktoré sa zimy dočkali v komorách či skladoch. Kel, mrkvu, červenú repu, huby, šípky, zemiaky, kapustu. Samozrejme, ak máme chuť, môžeme aj zimné recepty ozvláštniť. Napríklad paprikou či granátovým jablkom. Tie sú však len doplnkom, nie hlavnou surovinou.
Kľúčom v starostlivosti o oči vo vyššom veku je okrem návštevy lekára aj úprava jedálneho lístka.
Áno, mrkvová šťava je zdravá. Ale nielen to. Je elixírom pre pokožku.
Keď si chcete urobiť doma bylinkový olej, potrebujete na to dobre vysušené bylinky.
Vysoký tlak nebolí, neštípe, roky môže ničiť vaše telo a vy si to ani nevšimnete. Následky sú však naozaj vážne. Vhod vám prídu plodiny, ktoré pomôžu dostať tlak pod kontrolu.
Mrkva, fenikel a voňavé korenie - vykúzlite polievku podľa nového receptu.
Každý kúsok zeleniny prináša telu benefity. Aj tu však možno naraziť na Crème de la Crème zeleninovej záhrady a to najzdravšie z najzdravšieho.
Aj jedna mrkva je zdravá. No ak spojíte niekoľko mrkiev a vytlačíte z nich šťavu do poslednej kvapky, dostanete doslova koncentrovaný elixír zdravia.
Ak máte po šesťdesiatke a trápi vás nedostatok energie, zbystrite pozornosť. Existuje totiž zopár potravín, na ktoré by ľudia vo vyššom veku nemali zabúdať.
Sebavedomý úsmev nemusí byť len vzdialenou túžbou. Na bielenie zubov môžeme použiť aj zopár šikovných domácich trikov.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Ak máte doma špiralizér, klasické cestoviny vymeňte za zeleninové. Neoľutujete, ich chuť vás prekvapí.
Necháte sa nalákať na zdravšiu alternatívu klasických hranolčekov? Tu je recept.
Väčšina potravín a látok, ktoré dostaneme do tela zvonku, sa v rôznej podobe, skôr či neskôr, prostredníctvom krvi dostane do pečene.
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na ľahší spôsob. Jedlá zo zdravších surovín, ktoré však určite zasýtia, chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.