Vysoký tlak nebolí, neštípe, roky môže ničiť vaše telo a vy si to ani nevšimnete. Následky sú však naozaj vážne. Vhod vám prídu plodiny, ktoré pomôžu dostať tlak pod kontrolu.
Mrkva, fenikel a voňavé korenie - vykúzlite polievku podľa nového receptu.
Každý kúsok zeleniny prináša telu benefity. Aj tu však možno naraziť na Crème de la Crème zeleninovej záhrady a to najzdravšie z najzdravšieho.
Aj jedna mrkva je zdravá. No ak spojíte niekoľko mrkiev a vytlačíte z nich šťavu do poslednej kvapky, dostanete doslova koncentrovaný elixír zdravia.
Ak máte po šesťdesiatke a trápi vás nedostatok energie, zbystrite pozornosť. Existuje totiž zopár potravín, na ktoré by ľudia vo vyššom veku nemali zabúdať.
Sebavedomý úsmev nemusí byť len vzdialenou túžbou. Na bielenie zubov môžeme použiť aj zopár šikovných domácich trikov.
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál... ale často aj končí.
Ak máte doma špiralizér, klasické cestoviny vymeňte za zeleninové. Neoľutujete, ich chuť vás prekvapí.
Necháte sa nalákať na zdravšiu alternatívu klasických hranolčekov? Tu je recept.
Väčšina potravín a látok, ktoré dostaneme do tela zvonku, sa v rôznej podobe, skôr či neskôr, prostredníctvom krvi dostane do pečene.
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na ľahší spôsob. Jedlá zo zdravších surovín, ktoré však určite zasýtia, chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.
Pomaranč, anglicky i francúzsky orange, španielsky naranjo dulce je citrusový plod pomarančovníka čínskeho Citrus sinensis.
Dennú porciu zeleniny môžme prijať aj vo forme nátierky na chlebíku. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Koľko kalórií obsahuje mrkva, uhorka či cuketa? Z tých hodnôt budete nadšená!
Ťažkosti s horším videním či stratou zraku môže u starších ľudí zmierniť vitamín A. Viete ako ho správne využiť, a v ktorých potravinách sa nachádza?
Mýtom o tom, že pri tepelnom spracovávaní zeleniny sa ničia všetky výživné látky je koniec. Varením sa aktivujú zdraviu prospešné antioxidanty aj vitamíny.
Kým mladí potrebujú pre svoj rast veľké množstvo bielkovín a vitamínov, zdravie seniorov dokáže chrániť úzka skupina výživných látok. V akých potravinách sa skrývajú?
Dezert, ktorého príprava vzbudzuje rešpekt, nesmie na slávnostnom stole chýbať.
Cibuľa nemusí byť v pokrmoch len radovou surovinou. Vo francúzskej kuchyni sa teší veľkej obľube aj vďaka legendárnej polievke či hlavnej súčasti slaného koláča.
Mrkva má v kuchyni široké využitie. Do šalátov, polievok, či k mäsu. Dusená má neodolateľnú chuť.