V súťaži zvolili oficiálny múčnik osláv 70. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II.
Zamatové plody broskyne v lete osviežia telo a uspokoja mlsné jazýčky. Ponúkame vám pár receptov.
Rebarbora je zdravá zelenina, ktorej karmínovočervené stonky listov môžme využiť sladkých, ale aj slaných receptoch.
Vlašský orech je plod orecha kráľovského. Stromy začínajú rodiť medzi štvrtým až dvanástym rokom, dorastajú do výšky dvadsiatich metrov a dožívajú sa až dvesto rokov.
Najlepšie chutí egreš čerstvý, ale môžeme z neho vyrobiť džem, či chutný koláč.
Zelené či ružové plody egrešového kríka sú vynikajúce surové, ale aj zavarené. Okrem skvelej chuti sa egreš pýši aj pozitívnymi účinkami na ľudské zdravie.
Ríbezle sú zdravým ovocím so všestranným využitím. V kuchyni ich najlepšie využijeme pri príprave dezertov a múčnikov.
S príchodom veľkonočných sviatkov aj tie najzarytejšie odporkyne pečenia mastia plechy a pečú aspoň jeden dezert. Či už pre šibačov, alebo rodinnú návštevu.
Mak aj vďaka svojím nesporným pozitívnym zdravotným účinkom, a najmä vďaka chuťovým vlastnostiam je tradičnou súčasťou našej sladkej kuchyne.
Jablková sezóna priam láka k tomu, aby sme pripravili doma chutné múčniky. Čo napríklad štrúdľa?
S prípravou dezertov sa dá krásne pohrať, pracovať s farbami, vôňami a tvarmi a napokon aj príťažlivo naaranžovať.
Na letných dezertoch si môžme pomaškrtiť a vďaka množstvu ovocia neobsahujú toľko kalórií ako hutné koláče.
Čas leta je časom letného ovocia, ktoré sa priam dožaduje rozložiť ich na pripravený alebo kúpený korpus, dochutiť, vychladiť a potom si už len pochutnávať.
Čarovanie s ovocím nepotrebuje žiadnu mágiu. Plody kríkov a stromov sú zázračné samy osebe. Stačí len trochu fantázie.
Rebarbora kučeravá je rastlina, ktorá sa u nás stala populárnou vďaka známemu rebarborovému koláču, ktorý sa pripravuje na jar.
Poradíme vám pár trikov, ako pripraviť chutný múčnik s ľahkosťou a profesionálnou zručnosťou.
Šišky a fánky patria k neodmysliteľným fašiangovým dobrotám.
Bábovka je obľúbeným múčnikom našich starých mám. Receptov je neúrekom, od klasických z väčšieho počtu vajec, masla a cukru až po dnešné odľahčené bábovky.
Bábovka je obľúbeným nielen múčnikom u nás, ale aj v ostatných krajinách strednej Európy.