Ak viete oceniť nové chute, nátierka z tekvice a čili papričiek vás prekvapí. Ako stvorená pre hostí!
Vajíčka patria k Veľkej noci ako dekorácia alebo na tanieri. Ponúkame vám niekoľko receptov s vajíčkami.
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovná slovenskej kuchyne a začínali ňou prípravu každej omáčky, polievky, guláša...
Podľa dávnej tradície odháňa zlodejov, je zdravý a v kuchyni sa bez neho nezaobídeme.
Dennú porciu zeleniny môžme prijať aj vo forme nátierky na chlebíku. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Zeler býva súčasťou zeleninového základu mnohých jedál. Existuje viac druhov zeleru, z ktorých používame najmä koreňovú časť, vňať a dnes sú obľúbené aj stopky.
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré svietia na našom gastronomickom sladkom nebi.
Baklažán je zdravá zelenina, ktorá váš stôl obohatí o netradičnosť a originalitu. Ponúkame vám zopár receptov.
Nátierka na raňajkový či desiatový chlebík, prípadne ako rýchle pohostenie. Môže byť zdravá a mať vyvážené zloženie.
Chren je zelenina typickej vône a ostrej chuti. Pri jeho narezaní sa začnú uvoľňovať silice, ktoré vyvolávajú slzenie, rovnako ako pri krájaní cibule.
Pažítka sa najlepšie hodí do šalátov, ale môžeme ju použiť pri príprave teplých pokrmov v kombinácii s inými bylinkami.
Špenát síce neobsahuje toľko železa, ako sa v minulosti uvádzalo, ale stále má v kuchyni široké využitie.
Zabudnite na sladké cereálie, biele pečivo alebo tučné jogurty. Zdravé raňajky majú totiž inú podobu. Skúste guacamole, chutnú avokádovú nátierku.
Pokrmy z bryndze sa neobmedzujú len na tradičné slovenské halušky. Veľmi obľúbené, dokonca určené aj na slávnostné chvíle sú bryndzové nátierky.
Odštartovať deň so zdravým jedlom je pre väčšinu z nás akousi výzvou. Často nenaplnenou, ktorá podlieha nedostatku času.
Príroda nám dala dostatok možností, ako byť krásnou, zdravou a šťastnou. Len sa jej nesmieme otočiť chrbtom.
Najklasickejšou klasikou pri príprave desiatej a olovrantu v našich končinách je pečivo alebo chlieb natretý rozmanitými nátierkami.
Ako sa mohla nakaziť cícerová nátierka, ktorá mala ohroziť zdravie 43-ročného muža? Odpoveď ani po mesiaci od vypuknutia kauzy nie je jasná.
Kauza infikovanej cícerovej nátierky zaváňa škandálom. Okolo testov na nebezpečnú baktériu, ktorá ohrozila život 43-ročného muža, sa vynárajú veľké nezrovnalosti.
Keď chystáte letnú párty alebo ste pozvali svojich priateľov na večerné posedenie, sú naporúdzi rôzne riešenia.