Žerucha je jednoročná rastlinka s drobnými bielymi kvietkami, ktorá dorastá do výšky necelého pol metra a mnoho ľudí si ju spája s Veľkou nocou.
Pór patrí do čeľade ľaliovitých, tak ako napríklad cesnak a šalotka. Má jemnejšiu a sladšiu chuť.
Mrkva má v kuchyni široké využitie. Do šalátov, polievok, či k mäsu. Dusená má neodolateľnú chuť.
Kôpor voňavý je dôverne známou bylinou. Veď kto by aspoň raz v živote neochutnal kôprovú omáčku.
Zelené semená tejto ešte nedozretej strukoviny sú chutné nielen surové priamo zo záhrady, ale aj ako súčasť studených či teplých receptov.
Ak nás prikvačí hlad a poruke nemáme nič väčšie na jeho zahnanie, oplatí sa siahnuť po orieškoch či semenách. Orechy sú zdravé, výživné a ľahké na uskladnenie.