Nič nemá len kladné vlastnosti a treba na to myslieť, aj keď sa vrhnete na novú vlnu hitu, ktorým je stonkový zeler. Má svoje výhody no je dobré poznať aj druhú stranu mince.
Pokojne nahradí akýkoľvek multivitamín, ktorý si kúpite v obchode. Naši starí a prastarí rodičia jedli hlavne zemiaky a dožili sa veku, o ktorom sa nám často len sníva.
Namiesto chrumkavej bagety či krajca chleba často v snahe dosiahnuť štíhlu líniu siahame po iných sacharidových alternatívach. Napríklad aj tých z ryže. Môžeme ich však považovať za zdravé?
Pri zhadzovaní kilogramov sa im zbytočne vyhýbame. Niektoré potraviny a živiny majú horšiu povesť ako si zaslúžia, o iných zase vieme primálo.
Zdravé chudnutie sa začína na jednom až poldruha kilogramu za týždeň. Ako sa popasovať s váhou a „dať dole“ za mesiac takmer päť kilogramov?
K najčastejším mýtom o chlebe a pečive patria, že nevydrží dlho, rýchlo stvrdne, je plný éčok a enzýmov... Kde je pravda?