Lektíny v paradajkách, paprike a v uhorkách ničia naše zdravie v dlhodobom horizonte, tvrdí to autor a lekár Steven R. Gundry.
Letné sucho viedlo k výraznému poklesu celkovej produkcie obilnín v Európskej únii, a to až o osem percent pod posledný päťročný priemer únie.
Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky sú základom dňa, ktorý naštartuje telo vášho školáka a dodá mu živiny potrebné na dopoludňajšie vyučovanie.
Tohtoročná úroda hustosiatych obilnín sa očakáva medziročne vyššia o 5,9 %. Informoval o tom v utorok Štatistický úrad SR.
Pšenica bude tohto roku vzácnejšia ako po iné roky. V hlavných svetových obilniciach, ale aj na Slovensku sa jej urodí menej, čo sa už teraz prejavuje na stúpajúcich cenách.
Únava, tráviace ťažkosti alebo kožné problémy. Pod tieto zdravotné problémy sa môže podpisovať konzumácia potravín obsahujúcich lepok.
Podiel domácich odrôd klesá, hoci v extrémne suchých a horúcich rokoch dávajú oproti zahraničným nielen vyššiu, ale aj kvalitnejšiu úrodu.
Ukazuje sa, že pri zdecimovanej živočíšnej výrobe sa pestovanie obilnín ani pri bohatej úrode veľmi nevypláca. Vyvstáva otázka, aké plodiny vlastne pestovať.
Produkcia obilia vo svete rastie rýchlejšie ako spotreba a nič na tom nezmení ani tohtoročná žatva. Naopak, zásoby pšenice a kukurice môžu byť ešte vyššie.
Región okolo rieky Nitra je povestný svojimi múčnikmi aj pivom.
Po zaťažkávacích skúškach, ktoré priniesli Vianoce a Silvester, treba myslieť na chudnutie.
Vláknina! To slovo je nám všetkým dobre známe. Vieme však, o čo ide? Kde sa nachádza? Čo jesť?
Kedysi bolo tradičnou pochúťkou európskej aj slovenskej kuchyne, hoci korene má v Číne.
Trénerka životosprávy, Andrea Sojka, má svoju filozofiu. Jej myšlienka „Soul Cooking“ zahŕňa tri pojmy: variť, užívať si a cítiť sa dobre.
Potravinársky priemysel vyrába sladké výrobky, čím robí spotrebiteľov závislých na cukre.
Celiakia je autoimúnne ochorenie, ktorého podstatou je neprimeraná reakcia organizmu na kontakt s lepkom, bielkovinou niektorých obilnín.
Horčík je jeden z najčastejších minerálov v živej prírode a zdrojom pre 300 rôznych enzýmov v tele, ktoré sú zapojené do tvorby energie.