Pochádza z Janova a spája v sebe pochutiny rôzneho druhu. Základom kvalitného pesta je olivový olej, bazalka, parmezán, píniové oriešky a cesnak. Skrýva v sebe aj čosi navyše.
Ľudia najmä vo vyššom veku sa často sťažujú na bolesti kolien či bedier. Pokiaľ túžia po úľave, mali by sa vyhnúť niektorým druhom potravín.
Rastlinné jedlá plus veľká dávka bielkovín. Aj túto kombináciu potravín a živín považujú odborníci za elixír mladosti.
Olivový olej je diamantom stredomorskej stravy. Predstavuje ľahko dostupný produkt aj v našich zemepisných šírkach.
Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, jedna lyžica rastlinnej „medicíny“ si dokáže poradiť s viacerými zdravotnými problémami vo vyššom veku.
Speák Sting a jeho manželka Trudie Styler získali v pondelok cenu kulinárskeho sprievodcu Gambero Rosso za najlepší taliansky olivový olej.
Nižšiu mieru úmrtnosti vo vyššom veku sľubuje populárny olivový olej. Zdravý pomocník, bez ktorého si často nevieme predstaviť varenie.
Aký olej používate pri varení? Podľa štúdie by ste mali jeden druh oleja používať častejšie v prípade, ak chcete urobiť niečo dobré pre svoje zdravie.
Zopár užitočných rád, ktoré pomôžu odstrániť problém s výzorom pokožky. Kokosový, olivový olej, ale aj ovsené vločky vraj prinesú o čosi hladší vzhľad kože.
Ryby, orechy a olivový olej. Čo majú spoločné? Odborníci tvrdia, že dokážu zlepšiť pamäť jediným šikovným trikom. Výsledkom sú lepšie spomienky.
Letná sezóna sa definitívne skončila a mnoho cestovateľov možno aj preto krajiny ako Chorvátsko či Slovinsko vyradilo z cestovateľských plánov.
Ak potrebujeme z nejakého dôvodu nahradiť v koláčoch maslo, dá sa to, ale len tuk za tuk.
Výber olivového oleja, to je alchýmia. V princípe však platí to isté, čo u vína – koľko ľudí, toľko chutí.
O jedlách, ktoré sa varia v oblasti Stredomoria, sa už desaťročia traduje, že prospievajú zdraviu a predlžujú život. Aj tu sa však stravovacie návyky zmenili.
Jedna z najrozšírenejších povier je, že olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. To však nie je pravda.
Olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. Táto veta sa traduje desaťročia – a nie je pravdivá, resp. týka sa len panenského oleja lisovaného za studena.
Ako dostať viac olivového oleja do jedálnička? Napríklad aj vďaka novým a chutným receptom.
Je škodlivé maľovať si nechty? Budú tým pádom nechty lámavé?
Podľa štúdie viedenskej univerzity má mať stredomorská strava nielen roztápať tuky, ale aj znižovať riziko rakoviny.
Každý kuchár má svoje zaužívané spôsoby, ako očistiť a pripraviť zeleninu do šalátu alebo do iného pokrmu. Správna príprava je dôležitá.