Olivový olej je diamantom stredomorskej stravy. Predstavuje ľahko dostupný produkt aj v našich zemepisných šírkach.
Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, jedna lyžica rastlinnej „medicíny“ si dokáže poradiť s viacerými zdravotnými problémami vo vyššom veku.
Speák Sting a jeho manželka Trudie Styler získali v pondelok cenu kulinárskeho sprievodcu Gambero Rosso za najlepší taliansky olivový olej.
Nižšiu mieru úmrtnosti vo vyššom veku sľubuje populárny olivový olej. Zdravý pomocník, bez ktorého si často nevieme predstaviť varenie.
Aký olej používate pri varení? Podľa štúdie by ste mali jeden druh oleja používať častejšie v prípade, ak chcete urobiť niečo dobré pre svoje zdravie.
Zopár užitočných rád, ktoré pomôžu odstrániť problém s výzorom pokožky. Kokosový, olivový olej, ale aj ovsené vločky vraj prinesú o čosi hladší vzhľad kože.
Ryby, orechy a olivový olej. Čo majú spoločné? Odborníci tvrdia, že dokážu zlepšiť pamäť jediným šikovným trikom. Výsledkom sú lepšie spomienky.
Letná sezóna sa definitívne skončila a mnoho cestovateľov možno aj preto krajiny ako Chorvátsko či Slovinsko vyradilo z cestovateľských plánov.
Ak potrebujeme z nejakého dôvodu nahradiť v koláčoch maslo, dá sa to, ale len tuk za tuk.
Výber olivového oleja, to je alchýmia. V princípe však platí to isté, čo u vína – koľko ľudí, toľko chutí.
O jedlách, ktoré sa varia v oblasti Stredomoria, sa už desaťročia traduje, že prospievajú zdraviu a predlžujú život. Aj tu sa však stravovacie návyky zmenili.
Jedna z najrozšírenejších povier je, že olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. To však nie je pravda.
Olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. Táto veta sa traduje desaťročia – a nie je pravdivá, resp. týka sa len panenského oleja lisovaného za studena.
Ako dostať viac olivového oleja do jedálnička? Napríklad aj vďaka novým a chutným receptom.
Je škodlivé maľovať si nechty? Budú tým pádom nechty lámavé?
Podľa štúdie viedenskej univerzity má mať stredomorská strava nielen roztápať tuky, ale aj znižovať riziko rakoviny.
Každý kuchár má svoje zaužívané spôsoby, ako očistiť a pripraviť zeleninu do šalátu alebo do iného pokrmu. Správna príprava je dôležitá.
Jeden kúsok nikdy nestačí. Koláčov či zemiakových lupienkov nie je prosto dosť. Existuje však chemická zlúčenina, vďaka ktorej je prejedaniu razom koniec.
Aj pre dámy v seniorskom veku však existuje úspešný plán chudnutia. Toto sú tipy, ako na to.
Kombinácia olivového oleja a citrónovej šťavy dokáže s ľudským telom narobiť zázraky. Niekoľko lyžičiek chutného nápoja poteší pečeň, obličky a srdce.