Nie ja ťažké schudnúť, no ťažké je si vysnívanú váhu udržať. Vo výsledku to znamená, že je potrebné zamerať sa nielen na rýchle zhadzovanie kilogramov, ale na trvalú udržateľnosť.
Chudnutie je vždy aktuálna téma, nielen v úvodných mesiacoch roka. Ak sa však nechcete stretávať s neustálym skúšaním nových diét, ktorých efekt sa nedostaví, čítajte ďalej.
Dnes kúpite v supermarketoch celý rok bez ohľadu na sezónu mnohé druhy ovocia i zeleniny a nie je to žiadna rozprávka.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že ženské telo nemá po skočení plodného obdobia iné nároky na výživu, opak je pravdou. Pokles hormónov ovplyvňuje fungovanie celého organizmu.
Pre a proti krémovému nápoju z ovocia a zeleniny. Existuje zopár šikovných trikov na to, ako si z tejto maškrty urobiť doslova lahodný potravinový zázrak.
Z priestorových a ďalších praktických dôvodov ide o veľmi šikovnú pestovateľskú pomôcku.
Pri kupovaní ovocia a zeleniny potrebujete zrak, hmat a čuch. Skúste sa vyhýbať baleným druhom, pri nich nemusíte zbadať pokazené kusy schované v spodnej časti obalu.
Oči má každý len dve a neustále pribúda tých, ktorí sa začínajú sťažovať na zhoršený zrak. Napriek tomu nemusíte skončiť s okuliarmi, ak sa o svoje oči budete správne starať.
Pri nákupe potravín sa neponáhľajte, dajte si na výbere záležať, aby ste nevyhadzovali peniaze za nekvalitu. Prinášame tipy, čo je dobré vedieť.
Na kompost patrí takmer všetko, čo má biologický pôvod. S dôrazom na slovo takmer. Správne založené a prevádzkované kompostovisko má skôr vôňu kyprej pôdy, než by do okolia šírilo hnilobný zápach.
Užiť si sviatky bez trápenia žalúdka či žlčníka môžete, ak nezabudnete na zeleninu a ovocie. Obsahujú vitamíny, minerály, vlákninu a ďalšie dôležité látky.
V maloobchodných jednotkách bolo vykonaných 170 kontrol, u prvovýrobcov 11 a vo veľkoobchodných skladoch 21.
O zmene spotrebiteľského správania, rozdielom medzi prvou a druhou vlnou pandémie, ale aj o aktuálnom fungovaní prevádzok Ugo sa denník Pravda rozprával s Lukášom Praussom, riaditeľom rozvoja spoločnosti UGO trade.
Hoci patria k najzdravším pokrmom, máme v ich spotrebe čo doháňať. V roku 2017 ich u nás len 53 % ľudí jedlo aspoň raz denne, kým priemer EÚ je nad 60 %.
Konkurovať zahraničným pestovateľom zeleniny budeme schopní, ak správne zvolíme skladbu odrôd a druhov, budeme si budovať značku a využívať výhody domácej zeleniny.
Nadbytočným kilogramom tuku môžeme dať definitívne zbohom aj v letných mesiacoch. Práve v tomto období sú o čosi dostupnejšie potraviny, ktoré uľahčujú zhadzovanie váhy u žien.
Ľudia sa v čase koronavírusu snažia jesť zdravšie, nakupujú menej polotovarov a viac ovocia a zeleniny.
Okrem redukcie stresu vám k dlhému a šťastnému životu pomôže aj zdravá a kvalitná strava. Ako na to?
ĽUBOŠ PAVELKA: Južné ovocia bolo v čase socializmu vzácnosťou. Výnimku tvorili sviatky, keď sa do obchodov dostalo viac mandarínok a kvalitných pomarančov.
Ročné obdobia sú charakteristické svojou farbou. Jar je zelená, leto červené, jeseň žltá a zima biela. Aj ovocie a zelenina tak, ako dozrievajú, farbou tieto obdobia charakterizujú.