Letná sezóna nám prináša veľa zdravého ovocia, takže by sme ho mali jesť vo všetkých podobách. Ideálne ovocie na prípravu dezertov sú napríklad jahody, maliny, ríbezle a čučoriedky.
Maliny, broskyne, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny, arónia... bolo by škoda nevyužiť bohatstvo úrodných juhoslovenských záhrad. A to nielen v dielni cukrárov a pekárov.
Rozmixovaná zelenina či ovocie, bylinky, trocha vody alebo mlieka. K letu jednoducho rôzne druhy štiav či smoothie neodmysliteľne patria.
Jahody sa rýchlo kazia a strácajú arómu. Otázka znie: Skutočne patria do chladničky?
Ovocie dodáva telu energiu a je dobrým občerstvením počas dňa.
Vďaka týmto druhom ovocia môžete prekabátiť chute, navyše majú nízky obsah kalórií, takže sú ideálnym ovocím pri chudnutí.
Podľa štúdie viedenskej univerzity má mať stredomorská strava nielen roztápať tuky, ale aj znižovať riziko rakoviny.
Ľudia sa v čase koronavírusu snažia jesť zdravšie, nakupujú menej polotovarov a viac ovocia a zeleniny.
Kyselinu listovú nájdeme v mnohých potravinách, takže telo ňou môžeme v dostatočnom množstve zásobiť vďaka vyváženej strave.
Nech je potravina tvojím liekom a liek tvojou potravinou, povedal už Hippokrates. Ktoré sú bežne dostupné potraviny na zlepšenie imunity v tomto období?
Štyri mrazivé noci, ktoré od pondelka do piatka zasiahli sady na Slovensku, pripravili pestovateľov o väčšinu úrody ovocia.
Ovocinári požívali parafínové sviece, protimrazovú závlahu, plynové vrtule.
Banány a bobuľové ovocie u vás stále ležia v miske? Medzičasom prezreli a vy sa pýtate, čo s nimi...?
Bez lepku, bez laktózy, bez čokolády, niekedy dokonca aj bez ovocia či zeleniny. Aj s takýmito stravovacími obmedzeniami sa musia v dnešných dňoch čoraz častejšie pasovať nielen dospelí, ale aj deti.
Nemožno vylúčiť, že v budúcnosti už nikto nebude stáť v rade na banány, či už bude politická či hospodárska situácia akákoľvek - toto ovocie už totiž možno nebude existovať.
Túžbu po vysnívanej postave dokáže zmariť už niekoľko desiatok gramov pridaného cukru v našich potravinách.
Máte chuť na čosi sladké? Chuť môžete oklamať ovocím... Vyberte také, ktoré vašej postave až tak neublíži.
Jasne žltá dula s výraznou vôňou je dnes menej známym ovocím a najmä mladí o nej možno ani nepočuli.
Zvyčajne sa hovorí o tom, že by sme mali konzumovať čerstvé a sezónne ovocie a zeleninu. Tak zabezpečíme, že budú obsahovať čo najviac vitamínov.
Je všeobecne známe, že červené víno je pre srdce zdravé. Nedávno ale vedci objavili nové dôkazy, prečo je tomu tak.