Prínos čokolády pre ľudské zdravie je nespochybniteľný. Čokoláda obsahuje viac antioxidantov ako červené víno a vie vyvolať pocity šťastia.
Únava sa týka nás všetkých. V rôznych ročných obdobiach prežíva únavu 47 percent Francúzov všetkého veku.
Večer si pred televízorom doprajete zopár kúskov ovocia? Pozor, myslite na vysoký obsah cukru.
Zvláštnemu ovociu odborne zvanému Mangostana lahodná neprekáža žiadna choroba. Účinky tejto ázijskej pochúťky na fyzickú a psychickú kondíciu si cenia na celom svete.
Granátové jablko má vzhľad a vôňu, ktoré sa ničomu nepodobajú. Plod obsahuje veľké množstvo semien a aj vďaka tomu ho považujú za symbol plodnosti.
Kivi je vynikajúca súčasť zdravého jedálneho lístka z mnohých dôvodov. Konzumuje vnútro plodu bez chlpatej šupky alebo aj so šupkou.
Slovensko sa stále nevie zmocniť svojho ovocinárskeho potenciálu, hoci ho má jeden z najlepších na svete. Zdá sa však, že konečne sa blýska na lepšie časy.
Osem rokov výskumov a zaujímavý výsledok. Vedci sa zhodujú, že Stredomorská diéta pomáha potláčať depresívne nálady. Ako to funguje?
Zdravie a zdravé recepty sú dnes obľúbenou témou, najmä po období sviatočného hodovania. Základom má byť varenie z čerstvých surovín bez konzervačných látok či cukru.
Vyhýbanie sa ovociu z dôvodu obsahu cukru zrejme nie je ten najlepší nápad. Niektoré druhy ovocia totiž dokážu výrazne bojovať proti prvým príznakom starnutia.
Krémy, pleťové vody či dokonca estetické zákroky. Aj takýmito prostriedkami si pomáhame, keď pleť starne. Za vráskami sa však neskrývajú len pribúdajúce roky.
Jeseň býva pre nejedného človeka sladká vďaka ovociu. A hrušky odporúčajú aj odborníci na výživu.
Sušenie ovocia, zeleniny či húb patrí k najstarším spôsobom uchovávania potravín.
Žlté, drobnými chĺpkami porastené ovocie s takmer semišovou šupkou nebýva častým hosťom slovenských záhrad.
Jeseň je ročné obdobie najbohatšie a najpestrejšie na plodiny, ktoré zbierame v záhradách, na poliach či v lese.
Časopisy a sociálne siete ponúkajú stále nové diéty, o ktorých tvrdia, že sú zázračné. Sú však dlhodobo neúčinné a niekedy aj nebezpečné, píše Le Figaro.
Tí, ktorí držia diéty chudobné na sacharidy, sú vystavení väčšiemu riziku, že predčasne zomrú na srdcové choroby alebo rakovinu, než tí, ktorí sacharidy jedia.
Boom exotických superfood sa nedá zastaviť. Ale toto sú rovnako zdravé potraviny, lacnejšie a dostupnejšie.
Sezóna zberu ovocia a zeleniny je v plnom prúde. Najmä tie ovocné plody sa na nás doslova sypú.
V slovenských obchodoch momentálne nie je ani tretina domácich konzervárenských výrobkov.