Patrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu, žiadny kuchár sa bez nej nezaobíde. Vysievame ju v druhej polovici marca.
Krásne vlasy sú korunou krásy každej ženy. Neustály zápas o vhodný šampón či výživový doplnok môže nakoniec vyhrať správne zloženie stravy.
Nová záhradkárska sezóna je tu. Predpestovanie zeleniny na podobločnici má niekoľko výhod a už s ním bez váhania môžete začať.
Pečeň považujú niektorí za lahôdku, iní sa ju boja jesť, lebo si myslia, že obsahuje škodlivé látky. Pečene sa však netreba báť.
Papriky sú svetobežníci. Je to zelenina, ktorá sa vyskytuje vo viacerých variantoch, než koľko je na svete národov.
September je mesiac, keď máme plné ruky práce so zeleninou. Ktorá ide teraz zo zeme von a ktorá naopak dnu? Ktoré druhy dokážu bez problémov prezimovať na záhone? A čo keď nám všetka zelenina nedozrela?
Ak sa nestane zázrak, južné Slovensko ešte v tomto desaťročí skončí s komerčným pestovaním papriky.
JOZEF SEDLÁK: Tradiční zeleninári na Slovensku vymierajú. Čochvíľa budú vzácni ako šafran. Kto sa ulakomí na túto vzácnu rastlinu v prírode, zaplatí pokutu desať eur.
Kde v záhrade paprika najlepšie rastie a aká teplá má byť voda na jej polievanie? Aj to je dobré vedieť, keď chcete dopestovať viac tejto zeleniny.
Zvlášť v zime je dôležité posilňovať imunitný systém výživnými látkami, ktoré zabojujú s baktériami, infekciami a zápalmi. Viete, ktoré potraviny vám pomôžu?
Milujete večerné grilovačky s priateľmi? Červené papriky naplňte lahodnou zmesou, tu je recept.
Maďari jedia veľké množstvo mäsa a vegetariáni sa v tradičnej maďarskej reštaurácii nebudú cítiť najlepšie. V menu nájdeme najmä „mäso plnené mäsom".
Dennú porciu zeleniny môžme prijať aj vo forme nátierky na chlebíku. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Ak nemáte chuť na mäso, ale na grilovačku áno, šupnite na gril chutné plnené papriky. Tu je recept:
Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa si bez nich nevieme našu kuchyňu ani predstaviť.
Ešte stále je sezóna chutnej cukety, s ktorou sa dajú vymýšľať vynikajúce a rýchle recepty. Tu je jeden z nich!
Paprika, artičoky aj sladké zemiaky - prečo by sme ich mali konzumovať, ak túžime po štíhlej línii?
Priveľa korenia možno škodí, ale keď zvolíte správne množstvo, dokážete pomôcť aj zdraviu. Mnoho korenín pôsobí totiž blahodárne na naše telo.
Návody na prípravu perkeltu majú mnoho podôb, podobne ako v ich kolíske - v Maďarsku sa pripravuje na mnoho spôsobov.
Pravý maďarský guláš je len jeden, hoci spôsobov jeho prípravy sú desiatky, ak nie stovky.